avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament luat cu credit bancar neachitat se imparte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament luat cu credit bancar neachitat se imparte la Divort?

Buna ziua,

In timpul casatoriei am cumparat un apartament .
Sotul nu are bani prea multi .Rata o platesc eu, de fapt cam tot platesc eu in casa. Avansul la apartament de 20.000 de Eur. a fost platit de mine venituri provenite dintr-un apartament inchiriat luat inaintea casatoriei.
In caz de divort, ce anume se imparte ,din apartamentul luat in timpul casatoriei, mai ales ca acesta nu este platit inca la banca?
Ma tem sa nu raman eu si cu ratele si sa trebuiasca sa-i dau lui jumate din ceva ce inca nu-i platit.

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: adriana2011 , utilizator 16:45, 16 Mai 2011
in cadrul actiunii de partaj si nu de divort se partajeaza atat creditele cat si bunurile obtinute, cotele in schimb difera; o expertiza contabila poate eventual determina cu acuratete, dat fiind faptul ca avansul a fost achitat din veniturile d-voastra proprii; in ceea ce priveste ratele achitate, sotul, teoretic, primeste 1/2 din contravaloarea acestora; cota poate fi mai mica daca demonstrati aportul d-voastra mai mare ; apelati la un avocat in actiunea de partaj, de fapt aceasta actiune in cazul d-voastra trebuie obligatoriu redactata de un avocat.
avocat Cristina Popescu
Multumesc mult, sa inteleg ca se impart doar ratele achitate si avansul , deci nu trebuie sa-i dau din valoarea casei (creditul ramas) si sa raman eu sa platesc casa.
Ideea e ca nu am achitat mare lucru.
Grosul creditului e pe 30 de ani, si a trecut doar o luna de cand l-am luat (creditul).
M-am linistit, ca nu vroiam sa impart ceva ce inca nu e al nostru.

Multumesc mult, sper ca am inteles bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)