avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul

Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:
Am cerut o marire de salariu pe contractul de munca de la 700 la 1200 Ron,iar patronul firmei sustine ca daca imi acorda aceasta suma pe cartea de munca pt a putea face eu un imprumut bancar,are de platit statului undeva la 900 Ron lunar.
As dorii sa stiu daca este adevarat sau doar nu imi poate da nimic la mana cum ca sunt salariat ca sa pot face imprumutul deoarece nu plateste nimic statului sau doar pt ca are dreptate si l-ar costa prea mult pe el ? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 16 Mai 2011
Orientativ, pentru un salariu brut de X lei, se platesc impozite cam 60%.
Scuze , salariu net am vrut sa scriu.
Pentru un salariu brut de 1200 lei , angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat suma de 336 lei. pentru contributiile datorate de catre acesta.
Pentru salariat (retineri din salariu) se plateste suma de 322 lei.

Prin urmare, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 1200 lei brut angajatorul cheltuieste 1536 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

900 net - part time, 4 ore. - cat este salariul complet? fergus fergus E vorba, de fapt, de un loc de munca de 8 ore, pentru care abia, abia s-a stabilit salariul net de 900 lei - fiind, cica, o asa zisa \"perioada de ... (vezi toată discuția)
Salar minim bub2 bub2 Ce suma este obligat patronul sai plateasca unui angajat?Cat se plateste dupa o carte de munca,dupa un angajat? (vezi toată discuția)
"darile" la stat platite de angajator ??? sorina ene sorina ene Buna ziua, Vreau si eu sa stiu cat plateste un angajator pentru o carte de munca, pe luna, la un salariu de 1200 ron ???? Multumesc, (vezi toată discuția)