avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavize conform Codului Muncii din 01.05.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavize conform Codului Muncii din 01.05.2011

Este obligatoriu pentru angajator sa modifice perioadele de preaviz cf. noilor schimbari din Codul Muncii? adica eu ca angajator vreau sa raman cu preavizele vechi de 15 zile calnedaristice in cazul demisiei si 20 zile lucratoare in cazul concedierii. este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 16 Mai 2011
Nu este obligatoriu.
In cazul demisiei preavizul "nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie" (art. 79/4), iar la concediere "nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare" (art. 73/1)
Alice_Georgiana a scris:

Este obligatoriu pentru angajator sa modifice perioadele de preaviz cf. noilor schimbari din Codul Muncii? adica eu ca angajator vreau sa raman cu preavizele vechi de 15 zile calnedaristice in cazul demisiei si 20 zile lucratoare in cazul concedierii. este corect?

Da , este corect ... Codul muncii prevede durata maxima a preavizului in cazul demisiei si durata minina a preavizului in cazul concedierii.
Asadar, partile pot negocia o durata mai mica a preavizului in cazul demisiei si o durata mai mare a preavizului in cazul concedierii.

Termenele de preaviz inserate in c.i.m. incheiate anterior datei de 01.05.2011 se incadreaza in prevederile legale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie angajat 15 zile calendaristice - de la 01.05.2011 20 zile lucratoare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti privind urmatoarea situatie. Un salariat are un cim in care pentru demisie este prevazuta o perioada de ... (vezi toată discuția)
Preaviz de 90 de zile in cazul demisiei carolina13 carolina13 buna seara, sunt angajata la o firma care pana sa imi faca contract de termen neteterminat m-au tinut aproape 2 ani in contracte pe termen determinat pe ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei sorin_oprea sorin_oprea Conform noilor reglementari din Codul Muncii, termenul de previz poate fi de [b]maxim (pe unele site-uri minim ?!?) 45 de zile lucratoare in cazul unei functii ... (vezi toată discuția)