avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca in concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca in concediu medical?

Buna ziua,desi sunt in concediu medical si am fost internata in spital am primit acasa convocare la sediul societatii in vederea efectuarii procedurii prealabile de cercetare disciplinara pe motiv ca am fost vazuta in alt loc decat in spital intr-un anumit moment al zilei desi eu iesisem cu invoire de la dna doctor,plus sunt acuzata ca nu am dus un prim concediu medical in timp util adica din data de 3 cand a fost emis l-am dus impreuna cu alte motivatii ale absentei de la servici in data de 11 ale lunii.dupa salariul meu pe luna trecuta alerg pe la sediul societatii de vre-o saptamana si tot sunt amanata din diverse motive iar astazi m-a pus sa fac o nota explicativa in care sa scriu de ce am lipsit nemotivat de la muncadesi am cerut voie sa plec in prima zi cand m-am simtit rau , de ce am adus primul concediu asa tarziu si de ce eram in afara spitalului cele doua ore de care v-am spus mai sus.Este posibil sa imi desfaca contractul d emunca chiar daca sunt in concediu medical?Mentinonez ca ctr meu e determinat pe 3 luni facut astfel la cererea mea deoarece i-am vazut neseriosi si ca expira perioada luna ce vine in iunie pe 2.multumesc mult si astept raspuns cat mai repede daca se poate ca s sa stiu ce am de facut
Cel mai recent răspuns: memoc , utilizator 16:44, 16 Mai 2011
Pe perioada concediului medical nu au dreptul sa va inceteze contractul de munca. Si daca va fac probleme, mergeti la ITM si faceti o sesizare. Sa se invete minte sa isi mai bata joc de oameni.
Daca sunteti in concediu pentru incapacitate temporara de munca, contractul de munca este suspendat de drept, potrivit prevederilor art. 50 lit. b din Codul muncii.

Art. 49
(6) În cazul suspendării contractului individual de muncă, se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.

Din cele de mai sus rezulta ca in situatia prezentata de dvs. contractul putea sa inceteze doar daca ar fi expirat termenul acestuia.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
sincer nu stiu exact ce au de gand sa faca dar am primit acasa scrisoarea de convocare ,iar azi m-au pus sa scriu nota explivcativa.din ce am citit pe internet astea sunt procedurile care fac parte din cercetarea disciplinara si care ar trebui facuta de o comisie nu de un singur om superiorul meu ierarhic care m-a acuzat de la inceput ca m-a vazut in alta parte decat in spital unde sustineam ca ma aflu,desi eu repet am cerut invoire de la medic.Nu imi dau seama ce va mai urma si de ce fac toate astea desi sunt inca in concediu medical pana pe 24 si in fisa de externare scrie clar disgnostice si tratamentul ce mi-a fost administrat pe timpul spitalizarii.Mentionez ca mai am o perioada de 9 zile de la finalul acestui concediu medical si pana la epirarea contractului determinat de munca,perioada in care nu stiu cum am sa procedez deoarece la locul de munca clar nu mai am cum sa ma intorc .In concluzie maine cand ma voi duce iarasi la sediul firmei pt a nu stiu cata oara ce trebuie sa am in vedere ?ca ma gandesc ca s-ar putea sa ma trezesc cu ceva gen"nu iti dam banii pe concediu "sau "ti-am desfacut ctr de munca " sau mai stiu eu ce bazaconie
1. Potrivit art.60 alin.1 lit.a C.mun., concedierea este interzisa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

2. Numai in situatia reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, este posibila concedierea salariatului aflat in concediu medical - art.60 alin.2 C.mun.

3. Daca se va decide concedierea dvs , atunci aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de concediere.

4. În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

5. CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.
inca o lamurire ca sa fiu sigura ca am inteles bine.Deci nu are cum sa mi desfaca contractul cat sunt in medical si nici sa faca cumva sa anuleze concediul eu stiu sa dovedeasca ca nu am stat pe merit sau cine stie ce bazaconie.Iar de CO nu stiu cum e de drept cate zile s-au adunat in astea 3 luni cum se calculeaza.
multumesc mult pt timpul acordat si sper sa iasa bine .. ca asa mi-e urat de cearta si de inkurcaturi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara in concediu prenatal MateiMadalina MateiMadalina Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata snowbaby snowbaby Buna ziua, Se intampla asa : Am fost angajata pe perioada nedeterminata pe 12 iulie 2013. Din anumite motive (necunoscute mie) am fost concediata pe 21 ... (vezi toată discuția)