Buna ziua.
Am si eu trei mici probleme, sper sa ma poata ajuta cineva. Sunt insarcinata si teoretic la inceputul lunii august trebuie sa nasc. Lucrez in invatamant si anul trecut pentru o perioada de 2 luni si jumatate am ramas cu jumatate de norma. Din 19 septembrie 2007 mi-am reitregit norma. Stiind ca voi ramane cu jumatate de norma, am reusit sa ma angajez la o societate cu jumatate de norma, deci in prezent am 1 norma si jumatate. Prima mea intrebare este urmatoarea - Pentru a beneficia de CIC trebuie sa duc adeverinte de la ambele locuri de munca sau este suficient sa duc doar de la scoala?- am inteles ca si persoanele angajate cu timp de lucru partial beneficiaza de CIC daca au cotizat 12 luni......
Cea de-a doua problema - din data de 9 iulie intru in concediu prenatal. Concediul medical trebuie sa il duc la ambele locuri de munca?
Iar ultima problema este urmatoarea - ca sa beneficiez de CIC trebuie sa renunt la jumatatea de norma de la firma? Si daca da, sub ce forma (demisie.....)?
Sper sa ma poata ajuta cineva, va multumesc anticipat!
Concediile de maretnitate se duc la ambele locuri de munca la unul in original si la celalat in copie si pentru plata lor dar si pentru suspendarea CIM in perioada concediului.
Si cererea de concediu pentru ingrijire copil se depune la ambele locuri de munca, tot pentru suspemdarea CIM, nu veti putea sa lucrati si sa beneficiati si de CIC, ambele contracte vor fi suspendate pe timpul concediului de crestere copil.
Nu trebuie sa demisionati din nici un loc de munca.
Puteti depune la dosarul pentru indemnizatia CIC adeverinte de la ambele locuri de munca, valorea indemnizatie va fi aceasi dar faceti dovada suspendarii CIM din ambele posturi.
Potrivit art. 33 din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoana care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform ordonantei mentionate, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.