avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura inaintea primei instante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura inaintea primei instante

va rog daca ma puteti lamuri asupra termenului "prima instanta" din codul de procedura civila. Ma intereseaza daca in rejudecare fond dupa desfiintare hotarire in apel sint din nou "in prima instanta" sau nu?, Pot de exemplu in rejudecare in calitate de reclamant sa chem pe altcineva in garantie conf.art.61 alin.2 "pina la incheierea dezbaterilor inaintea primei instante"? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:18, 16 Mai 2011
prima instanta se refera la fond, adica prima din cele 3 fond, apel, recurs.
in rejudecare, dosarul este trimis sa se reia judecata de acolo de unde s-a ramas.
este posibil sa se dispuna timiterea spre rejudecare - la instanta de fond si acolo se reia procedurile dupa principiile care ghideaza judecata in prima instanta.
am inteles ca "prima instanta" nu inseamna instanta din primul ciclu procesual, ci instanta de fond, chiar si in rejudecare. corect?
pentru precizare sint in situatia in care sentinta a fost desfiintata in intregime (toate incheierile)
inseamna ca sint din nou la prima zi de infatisare?,inteleg ca pot sa mai chem pe altcineva in garantie, fiindca sint din nou in prima instanta? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi chemata in garantie o persoana la primul termen dupa ce dosarul a fost trimis spre rejudecare? asaveid asaveid Intr-un dosar care are ca obiect pretentii, dosar ce s-a aflat pe rolul judecatoriei dupa care s-a introdus recursul iar decizia tribunalului a fost trimiterea ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate modificare cerere in apel eugen82 eugen82 Va rog daca cineva cunoaste jurisprudenta privind inadmisibilitatea modificarii cererii de chemare in judecata in faza de apel - art.294 C.pr.civ. Ma ... (vezi toată discuția)