avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTESTATIE EXECUTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTESTATIE EXECUTARE

Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila prin care societatea unde eram angajat a fost obligata la intocmirea contractului individual de munca in scris, la inregistrarea vechimii in munca pentru o perioada din urma si la plata salariului dar neprecizandu-se valoarea salariului ce ar trebui sa-mi fie platit, la plata contributiilor legale catre stat dar nici aici instanta nu a spus nici ce contributii si nici ce valoare. Din aceste motive firma ma duce cu vorba ca nu stie cum sa execute, ce sa - mi plateasca, ce sa-mi scrie in cartea de munca? Cum pot cere societatii sa puna in executare aceasta sentinta ? Eu am domiciliul in jud.Giurgiu si firma are sediul in Bucuresti, la ce executor sa ma duc la unul din Giurgiu sau din Bucuresti ? Pot sa ma duc direct la ITM Bucuresti?
1. ITM-ul nu are nicio tangenta cu executarea silita a unei hotarari judecatoresti in care nu este parte.

2. Trebuie sa va adresati unui executorul judecatoresc din Bucuresti. Este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
acesta era motiv de recurs. instanta trebuie sa precizeze care este cuantumul valorii salariilor restante pe care angajatorul e obligat sa vi le restituie.
athe a scris:

acesta era motiv de recurs. instanta trebuie sa precizeze care este cuantumul valorii salariilor restante pe care angajatorul e obligat sa vi le restituie.


Nu cred ca era motiv de recurs ... obiectul cererii il stabileste reclamantul si nu instanta de judecata.
Faceti o cerere la instanta pentru lamurirea titlului executor pe calea contestatiei la executare si cereti sa se explice dispozitivul hotararii intrucat este imposibil de pus in executare .Va puteti adresa si unui executor judecatoresc pentru executare silita. Cred totusi ca societatea a fost obligata sa va plateasca salariul pe perioada respectiva avand in vedere ultimul salariu realizat inainte de concediere si contributiile la asigurari cele aflate in plata la momentul concedierii.Daca ulterior au avut loc schimbari in legislatie cu privire la salariul minim sau contributii, societatea trebuie sa le aplice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare executare silita perlutza perlutza Buna seara, Am obtinut in litigiu de munca o hotarare definitiva si irevocabila. As vrea sa va intreb cum se procedeaza in continuare ? Se legalizeaza ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire 1/3 din pensie 51971 51971 Buna ziua. In urma unui contract cu banca Raiffeisen in 2008 in care debitorul este ginerele meu si codebitori sunt eu si fiica mea, am ajuns sa fiu executata ... (vezi toată discuția)
Va rog sfaturi cu privire la executare silita hotarare definitiva si executorie de drept jurisdictia muncii integrity integrity 1. Cf NCPC poate instanta de executare sa incunviinteze o cerere de executare silita fara somatie, fara citarea partilor, a unei hotarari definitive si ... (vezi toată discuția)