avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

buna ziua...o problema legata de o mostenire ...in urma succesiuni eu sunt proprietarul unui teren .bunica a decedat in 1995.acum dupa 15 ani(timp in care EU am platit toate taxele si impozitele pe ascet teren si bineinteles ca am si certificatul de mostenitor) sunt chemat in instanta de o persoana care spune ca a cumparat de la bunica mea acel teren...totul se bazeaza pe un act intitulat chitanta de mina NENOTARIZAT si ne semnat de martori ci doar de vinzator(care nici nu stiu daca este semnatura bunici? ) si cumparator in care nu se specifica PRETUL terenului ci doar ca sa depus la cec ,un cec X...pe de alta parte intr o scrisoare de mina adresata mamei mele persoana respectiva sustine ca pretul nu a fost achitat integral (aici deja sunt alte cifre ,alt pret fata de le aratat in "chemarea de dare in judecata") si ca defapt cei care sunt chemati ca martori ii cereau bani,iar ea le-a spus ca le da bani in momentul in care i se fac actele....as dori sa stiu ce pot face daca are vreo sansa sa ma dezmosteneasca va multumesc
Cel mai recent răspuns: klmaria , utilizator 13:18, 2 Noiembrie 2012
insa nu cred sa mai am vreu document scris de mina de bunica care sa fie comparat cu acea semnatura...ptr domnul Catalin
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
klmaria, utilizator
catalin ciobanu a scris:

putin probabil, ca in cazul dv. sa fie pronuntata o hotarire care sa tina loc de act de vinzare cumparare. luati legatura cu un avocat si, printre alte probe, solicitati expertiza judiciara a semnaturii.

de ce accepta un judecator o asemenea chitanta nenotarizata,atita timp cit acea scrisoare putea foarte bine sa fie facuta acum doua zile....orice persoana impreuna cu alti 2 martori care in unele cazuri pot fi chiar rude de gradul intai,pot pune la cale un asemenea scenariu....are vreo logica gindirea mea?? va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
klmaria, utilizator
poate gasiti la posta un cupon de pensie si comparati semnaturile... poate un pomelnic la biserica... o cerere, scrisoare catre nepoti, ceva catre fisc...ne mai gandim!
sa facut expertiza semnaturi si sa dovedit ca reclamanta a semnat si in dreptul vinzatorului si al cumparatorului (care este chiar ea),astept solutia din septembrie...multumesc de respunsuri
Cu siguranta veti gasi un act pe care sa apara semnatura bunicii dv. , la primarie, la comisia de fond funciar (n-a facut cerere de restituire a pamantului?) la utilitati, oriunde a depus o cerere, nu cred ca e o problema.

Acea vanzare nu poate fi validata, nefiind nici martori, putin probabil. Dar nu ar fi stricat sa inregistrati terenul la cadastru pe numele dv. Mai sunt si alti mostenitori pe acel teren? Exista titlu de proprietate pe el?

Alte discuții în legătură

Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)
Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)