avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

buna ziua...o problema legata de o mostenire ...in urma succesiuni eu sunt proprietarul unui teren .bunica a decedat in 1995.acum dupa 15 ani(timp in care EU am platit toate taxele si impozitele pe ascet teren si bineinteles ca am si certificatul de mostenitor) sunt chemat in instanta de o persoana care spune ca a cumparat de la bunica mea acel teren...totul se bazeaza pe un act intitulat chitanta de mina NENOTARIZAT si ne semnat de martori ci doar de vinzator(care nici nu stiu daca este semnatura bunici? ) si cumparator in care nu se specifica PRETUL terenului ci doar ca sa depus la cec ,un cec X...pe de alta parte intr o scrisoare de mina adresata mamei mele persoana respectiva sustine ca pretul nu a fost achitat integral (aici deja sunt alte cifre ,alt pret fata de le aratat in "chemarea de dare in judecata") si ca defapt cei care sunt chemati ca martori ii cereau bani,iar ea le-a spus ca le da bani in momentul in care i se fac actele....as dori sa stiu ce pot face daca are vreo sansa sa ma dezmosteneasca va multumesc
Cel mai recent răspuns: klmaria , utilizator 13:18, 2 Noiembrie 2012
A, s-a rezolvat deja.
Dupa sentinta din septembrie, mergeti la OCPI si intabulati-va proprietatea.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
marfan, utilizator
-titlul este la mine ,fratele meu a renuntat in favoarea mea...deci un inscris al persoanei respective catre mine si acel inscris de mina au fost depuse ptr experiza ,dupa cum am spus mai devreme sa dovedit ,de catre un expert ales de tribunalul buzau, ca aceiasi persoana a scris in dreprul vinzatorului...deci acel act e fals...atentie acum solutie in cazul procesului "Solutie: Admite actiunea. Respinge cererea reconventionala. Cu recurs. " nu am priceput eu cind am vazut online insa avocata im sune ca inseamna ca am pierdut acel proces....are cineva sfaturi ...va multumesc
Considerati corect a decizia pe care am aratat o mai sus.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)
Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)