avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi considerat TENTATIVA DE INSELACIUNE??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi considerat TENTATIVA DE INSELACIUNE??

Revin cu problema mea de ieri, cea in care dupa 2 ani am fost acuzata de furtul unei anumite sume de bani. Punand lucrurile cap la cap, mi-am dat seama ca a fost o alianta impotriva mea, un complot, pentru a ma da la o parte din postul/functia in care am fost, de casier. Acum 2 ani, intr-un plic, s-a depus suma de 30 lei, iar pe biletelul-chitanta care era in plic, s-a scris suma de 300 lei. Am corectat suma, de fata cu martorii care au vazut ca era nevoie, au semnat in Registru si procesul verbal ca suma adunata e corecta, iar acum dupa 2 ani sunt acuzata de furt, de catre o persoana care saptamana trecuta a ocupat postul meu de casiera(prin alegerile care au avut loc) si a atras de partea ei pe celelalte 2 persoane care au facut parte din comitetul finnanciar si au semnat acum 2 ani ca totul e in regula. Acum toti 3 ma acuza ca am luat eu banii aceia, restul de la 30 pana la 300. E clar ca aceasta persoana le-a instigat pe celelalte 2 sa minta pentru a o sustine pe ea, si au incercat sa ma insele, din moment ce a scris pe chitanta/bilet suma de 300 Ron, si de fapt erau doar 30. Au vrut sa platesc din buzunarul meu, sau???? Nu s epoate considera tentativa de inselaciune???
Cel mai recent răspuns: monica799 , utilizator 18:14, 17 Mai 2011
Imi cer scuze.
Nu am dorit sa informez gresit doar ca, programul meu legislativ , `actualizat la zi`, spun ei, ca de aia il platim, imi arata ca articolele sunt in continuare in vigoare.
Multumesc ca, pe acesta cale, prin intermediul dvs. am luat la cunostinta despre ultimele modificari din codul penal.
O sa incerc sa ma informez mai mult pe viitor, luand in considerare si alte site-uri, nu numai acest program legislativ.
Pentru doamna Olimpi Ilie (utilizator olimpia_ilie) as dori sa completez cele cateva detalii de care ar mai fi nevoie, poate ma puteti ajuta sa imi spuneti unde ma pot incadra, daca pot sa-i aduc in instanta pe cei ce m-au prejudiciat.
Bonul acela nu a fost modificat de ei, ci ea (ca o singura persoana a facut acest lucru, si apoi ceilalti s-au alaturat ei) a scris de la inceput pe bon o suma gresita, adica suma de 300 Ron, iar in plic erau doar 30. Eu, alaturi de celelalte 2 persoane, care erau erau acolo prezente din comitetul financiar, am CORECTAT acel bon, adica am taiat un 0, ca sa ramana pe hartie doar 30 Ron, exact atatia cati erau si in plic. Cele 2 persoane prezente acolo au semnat, dupa corectura, dar nu pe bon, ci in procesul verbal si in registru, unde se completeaza suma totala la final. Ele au semnat cum ca suma e corecta , totalul tuturor bonurilor adunate in acea zi, si am plecat toti acasa linistiti. Dupa 2 ani, mai exact acum o luna(dar au trecut deja 2 ani de atunci, cele relatate mai sus intamplandu-se in vara anului 2009) persoana care a scris pe bon gresit suma de 300, m-a acuzat ca i-am furat banii eu. Ca de ce am FALSIFICAT acel bon, si de ce am trecut 30, ca ea a pus acolo 300. Dar cei care am numarat banii atunci, toti am vazut ca nu erau 300, de aceea am taiat un 0, ca doar nu puneam banii din buzunarul meu, ca sa fie in plic cat a scris ea pe hartie.
Acuma, aceasta persoana care ma uraste de moarte, ma acuza de o luna jumatate, in fata intregii comunitati , ca eu i-am furat acei bani, si a reusit sa le"convinga pe cele doua persoane care au fost atunci martore si au semnat, sa spuna acuma ca ele au vazut banii, si ca erau atunci acei 300, si...concluzie: ca eu am furat acei bani. Dar din moment ce am cele 2 semnaturi ale lor pe procesul verbal si in registru, cum pot sa spuna acuma altfel, din moment ce ele atunci au semnat ca totul e in regula??? Si de aceea vreau sa aduc in instanta acest lucru, pentru ca ele si-au pus in gand sa ma faca de ras, facandu-ma hoata, cand eu nu sunt hoata, si scopul a fost uneltire , pentru a ma elimina pe mine din functia de casier pe care am avut-o, si pentru a o pune pe acea persoana in locul meu, ceea ce acuma asta s-a si intamplat, este pusa casiera in locul meu. NU acest lucru ma doare, ci faptul ca mi-au patat imaginea, pentru ca sa obtina acest post. Cu ce pot merge in instanta, se poate aduce ceva argument pentru caz penal???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Sfatuire urgenta!!!! monica799 monica799 Cand cineva ma calomniaza si ma acuza cu minciuni de furt, dupa 2 ani (iar acum 2 ani, actele au fost completate si semnate de martori ca sunt in regula) , iar ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de falsificare??? monica799 monica799 Buna ziua, Am nevoie de un sfat din partea unui specialist, sau cine stie, va rog sa imi spuneti daca este adevarat ca am falsificat un act oficial. Sunt ... (vezi toată discuția)