mama mea a facut cerere de scutire de la plata intretinerii pt sora mea, care sta maxim 8 zile lunar la aceasta adresa, restul stind la prietenul ei, la o casa particulara. noul presedinte a facut o hirtie prin care ne cerea ca sa aducem adeverinta de la noul loc de domiciliu al surorii (casa particulara), iar in lipsa acesteia, a ORDONAT administratoarei sa o bage la intretinere si in luna respectiva. am facut contestatie in numele mamei (aceasta fiind plecata la tratament 12 zile, pentru a ma incadra in cele 10 zile termen de depunere a contestatiei, dar cind am fost la biroul asociatiei, a vrut sa ma dea afara de acolo, ca el nu vorbeste decit cu proprietarul. am avut inspiratia sa inregistrez pe mobil (fara sa stie) intreaga conversatie). am anuntat persoanele care fac parte din comitetul executiv ca nu a vru sa-mi primeasca contestatia (impreuna cu o alta cerere, prin care solicitam sa aflu ce s-a discutat la sedintele sedintelor lor, in conformitate cu legea 230), dar toti au ridicat din umeri, spunind ca nu pot face nimic.
am depus respectivele (cererea si contestatia) prin recomandata postala, dar nu mi-a ajuns raspunsul nici dupa 12 zile. problema este ca presedintele a decis inlocuirea cutiilor postale cu unele noi, total nesigure, care nu ne confera siguranta secretului corespondentei, chiar si un muncitor forjor putind scoate din cutii continutul acestora.
1. era obligat presedintele sa-mi primeasca respectivele acte (contestatia si cererea) ?
2. cum pot actiona in judecata presedintele si administratoarea pentru neprimirea acelei contestatii, a carei confirmare de primire inca nu am primit-o nici dupa 12 zile. Noile cutii postale comandate de npul presedinte sint total nesigure, neasigurindu-se secretul si siguranta primirii corespondentei, orice barbat , fie el si forjor (cu mana groasa) putin sustrage corespondenta din orice cutie postal, ceea ce nu se intimpla la vechile cutii postale
3. exista vreun act normative prin care sa ne oblige ca sa aducem adeverinta cum ca plateste intretinerea la noul domiciliu, cu atit mai mult cu cit este o locuinta particulara, la casa ?
astazi mi-a venit si retur recomandata cu contestatia si cu cererea privind sedintele AG si comitetului executiv, inchisa, asa cum am predat-o la posta
ce metoda de actiune pot avea in fata actualului presedinte, care m-a dat afara din biroul asociatiei de proprietari sub pretextul ca nu discuta decit cu proprietarii (eu fiind copilul proprietarei, aceasta fiind plecata la tratament), si care nu a vrut sa primeasca recomandata cu contestatia privind calculul intretinerii iIN TERMENUL LEGAL DE 10 ZILE DE LA AFISAREA ACESTEIA
va multumesc pentru confirmarea unui lucru deja stiut. numai ca acum am o parerea mai mult decit autorizata care-mi da dreptate, dvs fiind, alaturi de doamna cora2006, singurii avocati/juristi/consilieri juridici care au binevoit sa imi raspunda la vreun mesaj=D>
felix...e bine ca pe langa cerere sa depui si o simpla declaratie de la respectivul prieten...si daca nici asa nu ia in calcul cererea ..in instanta asociatia nu are cum dovedi cele ce afirma,dumneavoastra avand un martor....discutati cu presedintele daca ii va convenisa plateasca si ch de judecata ce pot fi f mari...