avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributie angajator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributie angajator

Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat.

As dori sa stiu care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca asociatia de proprietari pentru cele trei cazuri si unde se regasesc sumele respective in contabilitate.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:27, 20 Mai 2011
banii sunt luati din fondul special al asociatiei (adica din chiria echipamente gms de pe bloc)...deci vom prezenta cheltuielile facute in urmatoare AG. Bineinteles, cheltuiala sa facut cu acordul in scris al proprietarilor.
va multumesc de lamuririle cu taxele cuvenite manoperei (ca sa stiu eu ca presedinte daca admin.trece corect cotele in acte si sa evital suspiciunile si certurile cu vecinii )
@cavallis, pentru veniturile platite unei persoane care a prestat o activitate ca persoana fizica in baza unei conventii civile/contract civil incheiat conform Codului civil, platitorul de venit va retine impozitul pe venit conform art.52 si 52¹ din Codul fiscal, functie de optiune, precum si CAS:10,5% si SOMAJ:5,5% aplicate la venitul brut, potrivit prevederilor art.III din OUG58/2010, indiferent daca persoana realizeaza si venituri de natura salariala. Se completeaza D.112
Daca persoana este pensionara si este asigurata in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale nu va datora CAS si somaj. Se completeaza D.100
De la 01.01.2011, veniturile din conventii civile, altele decat cele salariale, sunt considerate venituri din activitati independente, de natura profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia cas ChiritescuLidia ChiritescuLidia Cum scot cas din 112 daca asociatia de prop. nu plateste acest impozit? Nu se valideaza. (vezi toată discuția)
Contract de mandat CATI STEFAN CATI STEFAN Buna ziua, Am si eu o intrebare va rog daca se poate sa-mi raspundeti. O persoana care are contract de mandat la o asociatie de proprietari si este pensionar ... (vezi toată discuția)
Urgent ! taxe conventie civila theya_05 theya_05 am nevoie urgent de raspunsul la intrebarea : daca intre o persoana fizica si o asociatie de locatari se incheie o conventie civila,ce taxe si impozite trebuie ... (vezi toată discuția)