avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt casatorit de 5 ani.inainte de casatorie am avut un apartament proprietate personala ,pe care dupa 3 ani de convetuire l-am vandut ,am facut un credit, care e in derulare si am cumparat un apartament mai mare(impreuna) .
intrebari:
1.-la partaj voi putea recupera procentul pe care la l reprezentat contributia mea la acest apartament (evident dupa ce vom vinde actuala proprietate)?
2.-in actul de proprietate pe care l-am avut si chiar si in actul de vanzare cumparare pe care l-am facut la vanzare nu au fost trecute sumele corecte,ci unele mai mici, din cauza faptului lca trebuia sa platim mai mult la notar,pot proba chestiunea cu martori?
3.-in actualul act de proprietate nu se face vreo referire la provenienta banilor infara de cei ce provin din credit,are vreo importanta tinand cont de cecele de mai sus?
4.cum se procedeaza la partaj cand sunt credite la mijloc?
VA MULTUMESC ANTICIPAT CU SPERANTA CA VOI OBTINE UN RASPUNS.
daca va ganditi la divort, aflati ca in cadrul partajului se imart toate bunurile comune sotilor si se impart si creditele sau cel mai bine daca se face o tranzactie.
este posibil ca imobilul sa fie atribuit unuia dintre soti, urmand ca celalat sa fie despagubit prin sulta.

av. vasilescu
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
in cadrul procesului de divort puteti cere expertiză prin care solicitati evaluarea apartamentului la valoarea de circulatie actuală a imobilului, iar in ceea ce priveste contributia dumneavoastra se poate dovedi cu martori si cu un interogatoriu luat sotiei ca dumnevoastra ati avut un aport mai mare la cumparare, iar in cadrul procesului de divort se impart bunurile dobândite in timpul casatoriei precum si creditele pe care sotii le-au acumulat in timpul casatoriei , dar trebuie sa va angajati un avocat care sa apere interesele si mai ales care sa dovedeasca cota de contributie mai mare a dumneavoastra in cumpararea imobilelor
cel mai bine este sa consultati un avocat, ca sa vedeti impreuna care bunuri sunt de impartit si cum se vor imparti.

av. vasilescu
Sfaturile colegilor mei sunt bine venite! D.-str. ati venit in aceasta casatorie cu un bun imobil, proprietate personala.
Prin vinderea acestuia si pe baza unui imprumut efectuat impreuna cu sotia, ati cumparat alt imobil.
Ideea este ca nu aveti cum sa pierdeti, solicitati o cota majoritara, tinand cond ca poate in urma vinderii ap. d-str. ati acoperit in proportie de 80%, 90%, nu stiu cat... din valoarea noului ap.
Creditele , sunt datorii comune si se impart si acestea.
Puteti veni cu orice mijloc de proba pentru a dovedi ce ati precizat mai sus.
Cu putin atentie si un profesionist in ramura de drept, rezolvati problema.=D>Succes!
MULTUMESC TUTUROR PENTRU INFORMATII. nu am precizat insa faptul ca avem impreuna si un copil minor .schimba acest lucru datele problemei??? referitor la cota cu care am participat la cumpararea imobilului actual (cota din venitul obtinut din vanzarea imobilului pe care l-am avut inainte de casatorie )aceasta este de cca.70%.la prima vedere credeti k sunt sanse sa o recuperez in totalitate??in cazul in care vom decide sa vindem imobilul actual si sa achitam creditul??
VA MULTUMESC INCA O DAT IN SPERANTA CA NU VE-TI ABANDONA SUBIECTUL.MII DE MULTUMIRI.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rickylaura rickylaura Dupa divort fosta sotie a ramas in apartamentul cumparat in timpul casatoriei impreuna cu cei doi copii ai nostri. Apartamentul a fost cumparat la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget vreau sa incep partajul si am nevoie sa stiu daca as avea ceva de castigat. inainte de casatorie, am avut o casa, casa cu care am facut schimb ptr ... (vezi toată discuția)