avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt casatorit de 5 ani.inainte de casatorie am avut un apartament proprietate personala ,pe care dupa 3 ani de convetuire l-am vandut ,am facut un credit, care e in derulare si am cumparat un apartament mai mare(impreuna) .
intrebari:
1.-la partaj voi putea recupera procentul pe care la l reprezentat contributia mea la acest apartament (evident dupa ce vom vinde actuala proprietate)?
2.-in actul de proprietate pe care l-am avut si chiar si in actul de vanzare cumparare pe care l-am facut la vanzare nu au fost trecute sumele corecte,ci unele mai mici, din cauza faptului lca trebuia sa platim mai mult la notar,pot proba chestiunea cu martori?
3.-in actualul act de proprietate nu se face vreo referire la provenienta banilor infara de cei ce provin din credit,are vreo importanta tinand cont de cecele de mai sus?
4.cum se procedeaza la partaj cand sunt credite la mijloc?
VA MULTUMESC ANTICIPAT CU SPERANTA CA VOI OBTINE UN RASPUNS.
Colega mea spunea ca nu aveti cum sa pierdeti... ei bine, sunt zeci de posibilitati de a pierde... Nu exista asa ceva, sa nu ai cum sa pierzi...
Da, poate se probeaza, insa trebuie vazute actele, sa se stabileasca in mod concret cum si ce se poate dovedi, daca va mai puteti folosi de prezumtii, ca numai martori peste ceea ce scrie in inscris... :(

Apoi, acea cota pe care o veti obtine depinde si de veniturile dv. in afara de contravaloarea apartamentului... depinde si de situatia de fapt a sotilor, cine ce afce, cu ce se ocupa etc.
Cita dreptate aveti Doamna cind spuneti ca sint atitea posibilitati de a pierde ......chiar si atunci cind ai dreptate, uneori mori cu dreptatea in mana .
Pentru colegul de suferinta care va cere ajutor l-as sfatui sa isi aleaga cu mare grija avocatul ,caci intradevar fara avocat esti cam mort prin salile tribunalului, dar sa aibe mare grija cum si-l alege, sa incerce sa caute avocatul dedicat acestei profesii, avocat care sa fie si sincer si sa ii spuna corect cam ce sanse are sa nu ii promita ceva de genul 100% caci asa ceva nu se poate , legea are atitea virgule si virgulitze ca nu exista garantarea vreunui proces de 100%
Altfel totul iti lasa asa un gust amar caci ajungi sa regreti ca ai avut incredere in avocatul tau.
Florin
Cita dreptate aveti in privinta avocatiilor din RomaniaX-(, eu sunt la al 2-lea apel, stat prin tribunale de 4 ani, am cota de 100% din toate punctele de vedere, insa considerind ca si fostul meu sot are drept de,, donator saminta'' am acceptat sa-i dau 20% din toate valorile mele personale acumulate din mosteniri, firme si munca. Stit cum am fost rasplatita? O minuta a fost PIERDUTA, deci inapoi in secctor, apoi prin decclaratii false si mincinoase s-au inversat rolurile, netinindu-se cont de catre judecator de nici o dovada finaciara depusa la dosar, de nici o declaratie a martorilor si nici de taxe pe venit platite tribunalului Roman de mii de $. In decursul acestor ani am schimbat 3 avocati, sperind ca macar unul v-a fi corect si cu constiinta, am angajat chiar si o femeie avocat care m-a mintit #-o(greseala mea ca nu am cautat-o in timp util la barou) care mi-a spus ca e avocat de 30 de ani, insa in realitate a trecut baroul acum 1.5 ani. Cu un sot care nu a muncit in 25 de ani decit 2 ani,( si aceia jumatate stind acasa pe somaj) care a baut, fumat si sporturi scumpe, acum , eu sunt cea care incerc sa-mi apar interesele mele si ale copiilor, sa le revina lor tot ceea ce am acumulat, nu unuia care toata viata a benchetuit (vina mea ca nu l-am lasat mai demult, insa tata la copii a fost necesar chiar si doar cu numele). Deci, alegeti-va un avocat numai prin concrete interviuri, nu va lasati intimidat si ginditi-va ca acel avocat este defapt un angajat al. dv, care raspunde direct pretentiilor si cererilor dv, nu viceversa, cine plateste este angajatorul,.:D Succes
N-am stiut ca sunt asa mari probleme cu avocatii din romania ,pentru ca nu am avut tangente cu ei .Eu sincer sa fiu ma gandeam ca cel care ma v-a reprezenta voi fi chiar.....eu ,...eu care am cunostinte juridice doar la capitolul cultura generala.M-a gandisem deasemenea sa consult un avocat doar pentru a a-mi spune de unde sa incep.Am zis eu ca da mai bine in fata instantei daca ma autoreprezint dar vad ca lucrurile nu sunt simple deloc.E clar, sunt visator desi subiectul nu indeamna la ...vise .MULTUMESC TUTUROR ,si daca mai sunt sugestii le astepr cu interes.
Da, va sugerez ca, daca aveti o boala pe care doriti sa o tratati, sa apelati la medic. La fel, pentru o problema juridica sa apelati la avocat.
In rest, greseli face toata lumea, angajatul si angajatorul au drepturi egale, ambii au nevoie unul de altul.
Da, destul de dificil singur in instanta, dar depinde de om, cunosc persoane carora a inceput sa le placa si nu sunt juristi de meserie.
Multa bafta!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rickylaura rickylaura Dupa divort fosta sotie a ramas in apartamentul cumparat in timpul casatoriei impreuna cu cei doi copii ai nostri. Apartamentul a fost cumparat la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget vreau sa incep partajul si am nevoie sa stiu daca as avea ceva de castigat. inainte de casatorie, am avut o casa, casa cu care am facut schimb ptr ... (vezi toată discuția)