avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fuziunea a doua SRL-uri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fuziunea a doua SRL-uri

Buna ziua,
imi poate da si mie cineva detalii despre modul, documte etc in ceea ce priveste fuziunea a doua societati comerciale care au ca administrator aceasi persoana.
Societatea care va fi absorbita are datorii atat la bugetul statului cat si la furnizori.
Astept raspunsurile dvs.

Carmen
LEGEA 31/ 1990 actualizata din 16 noiembrie 1990 (**republicata**)(*actualizata*)
privind societatile comerciale
ART. 243
(1) Creditorii societatilor care iau parte la fuziune sau la divizare au dreptul la o protectie adecvata a intereselor lor. Orice astfel de creditor, a carui creanta este anterioara datei publicarii proiectului de fuziune sau de divizare si care nu este scadenta la data publicarii, poate face opozitie, in conditiile art. 62.
(2) Opozitia suspenda executarea fuziunii sau a divizarii pana la data la care hotararea judecatoreasca devine irevocabila, in afara de cazurile in care societatea debitoare face dovada platii datoriilor sau ofera garantii acceptate de creditori ori incheie cu acestia un acord pentru plata datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizarea partiala DRG DRG o societate in divizare partiala, mai poate fi executata silit? care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Proces verbal de transfer al imobilelor neautentic Ioana Cristina Catanoiu Ioana Cristina Catanoiu Similar cu o speta propusa astazi spre dezbatere, vreau sa pun in discutie urmatoarea situatie: Am o societate comerciala (A) care s-a infiintat prin ... (vezi toată discuția)
Fuziune srl-consiliere am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)