avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unei donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unei donatii

daca o persoana, a donat cuiva un apartament si acum ar vrea sa isi retraga donatia,poate? este legal ce vrea? in ce masura ar putea face asta? donatia este facuta prin notariat. multumesc mult:(
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 19:01, 17 Mai 2011
donatia pt a fi valabila doar la notar se poate face,
donatia poate fi revocata strict pe cateva motive: atentat la viata donatorului, uciderea lui, aducerea unor grave injurii acestuia , ingratitudine si dc i se naste un copil dupa donatie(initial nu a avut ) , vezi art.
829 Cod civil si urm
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Donatia are vreo clauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)
Imobil obtinut prin act de donatie... Cezar66 Cezar66 Poate fi instrainat (vandut) un imobil obtinut prin act de donatie acum un an jumatate ???.Ce se poate face in caz ca persoana care a facut actul de donatie ... (vezi toată discuția)
Donatie Cammie Cammie Buna ziua! Am si eu o intrebare. In 1993 am primit de la o matusa un apartament prin donatie. Matusa mea este vaduva, fara copii si are 65 de ani. Intre timp ... (vezi toată discuția)