avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de discount - separata?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de discount - separata?

Sunt pus in postura sa rezolv urmatoarea problema si nu stiu cum :
- primesc marfa pe factura cu un pret mare (chiar mai mare si decat pretul de vanzare in raft) apoi separat pe o alta factura discountul acordat pentru a ajunge la pretul negociat.
Aici nu stiu cum sa procedez - cum inregistrez marfa cu pretul mare in nota de receptie astfel ca pretul de vanzare trecut in acte sa fie cel corect care sa cuprinda si reducerea acordata in factura separata . Este voie sa faci asa ceva ?
Din cate cunosc (poate nu prea multe) stiu ca pe nota de receptie pretul de vanzare nu poate fi mai mic decat pretul de cumparare.
Adriana Vasilescu a scris:

Dar daca factura cu discount-ul ajunge dupa ce se vinde o parte din produse? Cum se mai poate actualiza pretul?

Simplu.La stocul existent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)