avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

va rog sa ma ajutati

in martie am avut un accident am lovit o fetita ,a venit tata fetei fiindca noi am crezut ca fata nu are nimic am plecat toti acasa,dupa 2 zile ei au mers la docto ca pe fetita ia durut picioru spitalu a anuntat politia si mau bagat la parasirea locului accidentului,exista un recurs in interesul legii care spune ca sub 10 zile ingrijire medicala nui infractiune si in sfarsit dupa 3 luni mi sa dat rezolutia de neinceperea urmaririi penale,am mers la politie crezind ca imi iau permisu inapoi da nu,cei de la ghisee miau spus sa vin peste o saptamana sa vad cei cu permisu meu dar sa nu fac mari sperante ca imi mai ia pe 90 zile.intrebarea mea ie daca ii asa sau nu?si daca -i asa mi se ia in considerare cat am stat pana acuma ca eu am avut dovada fara drept de circulatie?va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:59, 10 Iulie 2008
Din speta dvs. nu reiese pentru care din fapte s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Ipotetic, ar fi putut exista 2 fapte incriminate de legislatia penala:
1. vatamare corporala din culpa - art. 184 C.penal
2. parasirea locului accidentului in cazul vatamarii unei persoane - art. 89 alin. 1 OUG 195/2002.

Art. 100 din OUG 195/2002 prevede:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

Art. 106 din OUG 195/2002 prevede:
(1) În cazurile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi art. 107 conducătorul de autovehicul sau tramvai trebuie să se prezinte obligatoriu, conform convocării, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie.
(2) În cazul nepromovării testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare se prelungeşte până la promovarea testului.

In aceasta situatie va aflati? Daca da, ati promovat testul de cunoastere a regulilor de circulatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pe 2 luni teleman teleman buna ziua ,mi-a fost suspendat permisu de conducere pe doua luni pentru ocolirea limitatoarelor de viteza la trecerile de pietoni si as vrea sa stiu dak tre sa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto gabi22alex gabi22alex in cazul suspendarii permisului auto pe o perioada de 90 de zile din cauza consumului de alcool,este obligatorie sustinerea testului de 15 intrebari pt a primi ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)