avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate contract inspector resurse umane ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate contract inspector resurse umane ?

Buna ziua , din ce in ce mai mult se discuta despre Obligativitate contract inspector resurse umane , si din ce am auzit se spune ca dupa 01.07.2011 este obligatoriu sa ai contract de asemenea ca sunt sume destul de marisoare daca te gandesti ca unele firme au doar un angajat . Va rog sa ma ajutati cu raspuns la aceasta problema dar daca se poate sa fie punctual , nu de genul din cate am auzit nu , sunt doar vorbe in vant facute de fosti angajati ai ITM . Doresc daca se poate un raspuns competent si punctual pe lege . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Popesku , utilizator 09:16, 18 Mai 2011
Nu sunt vorbe aruncate in vant de fost angajati ai ITM-ului, ci exista un proiect de lege care se refera la persoana autorizata sa faca operatiuni cu REVISAl-ul.
Proiectul il gasiti aici:
[ link extern ]

Proiectul prevede la art.2 urmatoarele :
(5) Completarea şi transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajator, care deţin calificare/specializare/perfecţionare în domeniul resurselor umane şi cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator.
(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare şi transmitere a registrului prin încheierea de contracte de prestări servicii cu prestatori înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, care desfăşoară atât activitatea de completare şi transmitere a registrului, cât şi activitatea de resurse umane.
Va multumesc , sper sa fie doar stadiul de proiect deoarece fata mea si-a facut o firma de publicitate , lucreaza in domeniu si se gandea sa isi faca afacerea ei dar deocamdata sta pe loc , are o fata angajata si atat , prinde rar cate o comanda , si am inteles ca trebuie sa ai contract cu un inspector care poate lua si 3-4oo lei pe luna , cum ea nu are activitate din ce sa plateasca acei bani , in plus nu vad necesitatea acelui contract , stiu este lege , mai bine zis sunt bani la buget , care este pentru baietii destepti , o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect modificare-persoana care poate completa revisal alina40 alina40 A aparut un proiect ref la modificari ce urmeaza sa intervina in legislatia evidentei muncii. Nu este foarte clar care sunt conditiile in care se va putea ... (vezi toată discuția)
Ce curs este acreditat pentru revisal? daniela_a daniela_a am auzit ca, mai nou, nu vom putea depune revisalul daca nu avem o anumita batalama. despre ce e vorba? (vezi toată discuția)
Revisal 2011 carmenghe carmenghe Daca am studii economice superioare, mai trebuie sa urmez un curs de specializare resurse umane? (vezi toată discuția)