avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model cerere de interventie in interes propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model cerere de interventie in interes propriu

Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma ajute cu un model cerere de interventie in interes propriu . Multumesc mult si va doresc toate cele bune :luck:
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 13:30, 18 Mai 2011
Buna seara

Pastrand proportiile, este ca si cand ne-ati cere un model de scrisoare de amor. ;) Nu exista modele care sa fie prestabilite de vreo lege, exista doar elemente care trebuie sa fie cuprinse neaparat intr-o astfel de cerere. Insa daca ati pus toate acele elemente nu ati facut decat un pas mic in fata pentru ca ca pasul mai mare e facut atunci cand ati motivat convingator cererea si ati aratat foarte clar ce doriti de la hotararea ce se va da.
Acum, daca tot vreti sa folositi un model puteti sa-l folositi pe acesta (eu nu folosesc modele si nici nu le recomand)

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a), …………… domiciliat(a) in ……………..,
Formulez:
CERERE DE INTERVENTIE IN NUME PROPRIU,
in actiunea care formeaza obiectul dosarului civil nr. ……… al acestei instante, cu termen de judecata la data de, ……….. in care figureaza ca parti:
– reclamant(a) ………………;
– parat(a), ………………… avand ca obiect …………………..
Va rog sa admiteti in principiu aceasta cerere, sa dispuneti comunicarea ei partilor din proces, si in fond sa-mi fie admisa si sa ... (ce cereti) si sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.

Motivele actiunii:

In fapt (se enunta motivele care justifica admiterea interventiei si deci interesul introducerii acesteia).
In drept imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 49 – art. 56 C. proc. civ.
Dovada actiunii inteleg s-o fac cu ...
Depun actiunea in ….. exemplare, unul pentru instanta si celelalte pentru a fi comunicate partilor din proces.
Anexez chitanta nr. …. din, ………. in valoare de ………. lei, reprezentand taxa de timbru, cat si urmatoarele inscrisuri: (se enunta acestea, daca se depun).
Depun si timbrul judiciar in valoare de …………..lei.

Data
……
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ………………..
Judetul ……………
Multumesc mult domnule u.b.i.c., si pentru ca m-ati apoatrofat ca am cerut un model si pentru ca mi l-ati dat. Eu, dupa cate stiu, acest forum este nu numai pentru profesionisti ci si pentru neprofesionisti, asa cum sunt eu, care au nevoie uneori de un mic ajutor, de o informatie sau de un sfat. Nu cred ca dv.la inceputul carierei, ca orice om, nu v-ati folosit de anumite modele orientative atunci cand concepeati anumite cereri de chemare in judecata, sau, daca gresesc, scuze. Scuze, nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, sincer apreciez ajutorul dv., ca si al multor altor oameni de bine de pe acest forum care au rabdare sa-i ajute pe altii, dezinteresat. Va doresc tuturor numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model memoriu pentru judecata radovan82 radovan82 Buna ziua. Va rog daca a-ti putea sa ma ajutati cu un model de memoriu. Am un proces in desfasurare si as dori sa prezint instantei o hartie cu rugamintea de a ... (vezi toată discuția)
Model actiune recuperare prejudiciu Justitiarul711 Justitiarul711 As avea nevoie de un model de actiune in instanta pentru recuperare prejudiciu. Am efectuat lucrari de reabilitare a blocului, fatada si acoperis, iar unii ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare hotarare ludeea ludeea Buna ziua, In cazul in care la sf unui proces s-a facut recurs de catre parata care a pierdut procesul , recursul nefiind suspensiv de executare daca ... (vezi toată discuția)