avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renegarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renegarea copilului

Buna ziua.Sunt interesata in ceea ce priveste legile in domeniul renegarii unui copil de catre tatal acetui,in conditiile in care necasatorita fiind,am un copil cu un barbat care l-a acceptat si chiar i-a dat numele sau,iar apoi si-a renegat propriul copil si acum doreste sa ii retraga numele.Acesta sustine ca a efectuat un test de paternitate,facut acasa fara consimtamantul meu,cu un kit primit prin posta pentru a preleva probele care constau in saliva copilului,trimis apoi la o firma gasita pe internet care se ocupa cu asa ceva.Tatal copilului sustine ca a facut acest test,desi eu am motive reale sa cred ca nu este adevarat,testul a iesit negativ,rezultatele fiind trimise prin e-mail,mentionandu-se ca testul nu poate fi prezentat in instanta,deoarece nu este luat in considerare de catre aceasta drept proba.As dori sa stiu cum poate fi schimbat numele copilului si in cazul in care voi fi data in judecata cine ar trebui sa plateasca pentru a se face un test corect si recunoscut in istanta,in conditiile in care eu accept efectuarea unui astfel de test.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:57, 8 Septembrie 2011
Si marmota invelea ciocolata in staniol...

Oare ce tip de :hammer: ...anestezie intelectuala (asta ca sa sune politically corect) ii poate determina pe unii sa dea bani pe asemenea teste cu miros de Google? :stunned:

Cine face o cerere inaintea instantei trebuie sa o dovedeasca. Si dovada asta nu se face cu ...vrajeli pentru consumatorul de gradinita, ci cu o expertiza de-adevaratelea facuta pe banii cui o cere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
romascanu, moderator
Am fost data in judecata pe baza acestui test pe care l-a facut tatal copilului acasa fara stirea mea.intre timp am fost toti 3 la bucuresti la la laboratorul genetic lab pentru a se repeta testul pentru ca asa am hotarat noi,nu instanta si a venit rezultatul tot negativ.dupa aflarea rezultatului am fost socata pentru ca eu in continuare tind sa cred ca el este tatal,pentru ca bebele ii cam seamana.sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac.a doua infatisare este pe 20 septembrie si nu stiu cum ar trebui sa procedez.daca nu ma prezint ce se intampla?pe baza acestor doua teste se poate face ceva?instanta aproba schimbarea numelui al copilului si daca nu ma prezint?ce consecinte pot fi?multumesc.astept raspunsul dumneavoastra.
Cum adica tindeti sa credeti ca individul este tatal copilului pentru ca acesta ii cam seamana????????????????? :O
Instanta o sa solicite efectuarea unui test ADN la IML; daca si acesta iese negativ, o sa se constate ca dl. X nu este tatal copilului dvs, se va dispune modificarea actului de nastere al copilului (in sensul radierii numelul d-lui X de la rubrica "tata"); cauza se va judeca, indiferent daca dvs. va prezentati sau nu.Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, daca copilul nu a implinit inca un an, aveti posibilitatea sa va ganditi bine si sa introduceti o actiune in stabilirea paternitatii impotriva unui alt barbat, cu mai multe sanse sa pozitiveze testul ADN.
Pai si daca eu dau o declaratie si spun ca nu este el tatal copilului instanta tot va cere sa se faca un test la Iml?
pana la urma...e tatal copilului, sau nu? :-/
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate aalin73 aalin73 buna ziua. am o intrebare. am avut dubii cu privire la copil si am facut un test privat, care a iesit negativ. ca urmare odata cu procesul de divort am cerut ... (vezi toată discuția)
Contestare paternitate madalinarox madalinarox Sunt mama unui copil, rezultat in urma unei casatorii, care are ca tata pe sotul meu. Un fost iubit de-al meu vrea sa conteste paternitatea si sa ceara in ... (vezi toată discuția)
Paternitate ancaangelescu ancaangelescu Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii? (vezi toată discuția)