Mi s-a aprobat o refinantare la Raiffeisen si va trebui sa inchei o polita de asigurare a locuintei complementara creditului, cel tarziu maine.
Va rog sa imi spuneti daca va trebui sa mai inchei si PAD, pentru ca cei de la Uniqua asa mi-au spus.
Mentionez ca acum nu am deloc asigurare, de nici un fel.
Polita de asigurare pe care sunteti obligat sa o incheiati este una denumita generic facultativa. Respectiva polita prevede printre altele si cele 3 riscuri de cutremur , inundatie si alunecare de teren din cauze naturale , care sunt asigurate/asigurabile prin polita PAD. In acest caz, nu mai puteti fi obligat sa incheiati si polita PAD, fiind o "suprapunere" a riscurilor.
Pe de alta parte mai exista o varianta de lucru: sa incheiati polita PAD pentru suma asigurata de 20.000 EUR si o polita facultativa pentru diferenta de suma pana la valoarea totala a imobilului ce constituie garantie, polita care prevede in schimb fransize per eveniment. Personal, nu incurajez astfel de combinatii, prefer sa am clar si bine stabilite sumele asigurate / riscurile acoperite pe un singur tip de polita, situatie care imi simplifica procedura in caz de dauna, prin instrumentarea unui singur dosar de dauna.
Raspunsul doamnei avocat este absolut corect.Pretentiile eronate ale anumitor persoane din asigurari nu au sorginte nestiinta ci sarcinile personale "numerice" primite, legate de asigurarile PAD.Valabil doar pentru asiguratorii ce fac parte din grupul autorizatilor PAID.(cum e si cel mentionat)
Daca polita facultativa cuprinde si cele trei riscuri catastrofice atunci nu mai sunteti obligat sa incheiati si o polita obligatorie, indiferent din partea cui vin amenintarile fie asigurator fie reprezentant al autoritatilor locale.
Asigurare locuinta
vmdm
Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)