Daca am lucrat la un angajator si am plecat si mi s-a desfcaut contractul de munca cu art 55 lit.b,dupa care am stat o luna de zile si m-am angajat din nou la o firma, cu ce art ar trebui sa mi se desfaca contractul de munca pentru a beneficia de somaj.
Daca sunteti angajat pe perioada nedeterminata,cu art 65 a(desfiintarea postului),iar daca sunteti pe perioada determinata,cu art 56j.O conditie ar mai fi si sa aveti 12 luni lucrate cu norma intreaga in ultimele 24 luni(nu consecutive). Solicitati ambilor angajatori anexa 14 pentru somaj.
Ptr motive neimputable salariatului conf HG 174/2002 actualizata.
ART. 5 din HG 174/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege (L76/2002), se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (4^1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) incetarea de drept a raportului de munca al asistentului personal al persoanei cu handicap grav in cazul decesului persoanei cu handicap grav, in temeiul art. 39 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Codul muncii
marietaciolan
buna ziua,va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac ,sotul meu lucreaza la o firma de constructii si nu mai pre au de lucru ,la mica intelegere intre el si director ... (vezi toată discuția)
Incetare cim -somaj
nyyco
Buna seara!
Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj
varnan
Buna seara,
Doresc sa va relatez un caz legat de modul de lichidare a unui contract de munca,
Cu o luna in urma am facut cerere de CO pentru o saptamana. ... (vezi toată discuția)