avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... titular credit banca decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

titular credit banca decedat

Buna ziua!
Mama mea a avut un credit la banca In decembrie 2009 a decedat in urma unui infarct. Ea a avut asigurare pentru creditul luat. Dupa depunerea tuturor actelor ni s-a spus ca nu mai trebuie sa platim ratele ca se va ocupa firma de asigurari. In aprilie 2011 am primit o instiintare de la firma de asigurari ca a virat suma de 3000euro la banca.Mergand la banca sa verific daca au inchis contul doamna de la ghiseu imi spune ca trebuie sa mai platesc inca 700 euro ca nu s-a lichidat soldul?! Mi-a scos un grafic din dec. 2009 iar suma in sold la vremea respectiva era de 2912 euro. Eu am zis ca nu le platesc nimic ca asigurarea a acoperit creditul mamei. La aceasta mi s-a raspuns ca noi trebuia sa platim in continuare ratele pana intrau banii in contde la asigurare. Am impresia ca cei 700 euro sunt comisionul bancii. Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu platesc aceste rate? Sincer nu mi se pare corect sa platesc bancii din moment ce am anuntat la timp si am depus toate actele si mai mult mi s-a spus ca nu mai trebuie sa facem noi nimic . Si inca ceva: am intrebat-o pe doamna de la ghiseu daca i se pare corect ca banii de la asigurari sa ii primeasca dupa un an jumatate in conditiile in care ei i-au tras banii in prima zi de imprumut pentru asigurare. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
getac, utilizator
Cel mai recent răspuns: getac , utilizator 13:47, 19 Mai 2011
Acei bani pe care, banca ii pretinde de la dvs reprezinta penalitatile de intarziere la plata ratelor care au intrat la restanta de la momentul la care dvs nu ati mai platit si ati intreprins demersuri catre societatea de asigurari. Asiguratorul plateste valoarea creditului curent, nu si restantele si dobanzile penalizatoare. Daca dvs nu platiti, acea suma se va mari, odata cu trecerea timpului. Banii de la asigurator nu au fost primiti de banca dupa un an si jumatate, ci la momentul aprobarii transferului catre finantator a contravalorii datoriei curente a asiguratului, dupa ce, dvs, in prealabil, ati intreprins diligentele necesare pentru stingerea datoriei mamei decedate. Asadar, va sfatuiesc sa incercati sa achitati si acea penalitate, astfel incat, pe viitor, sa nu aveti vreo surpriza neplacuta, atunci cand veti dori sa accesati un imprumut, iar raspunsul finantatorilor va fi negativ.............:(
La banca a verificat in ce data au trimis firma de aigurari banii , iar aceasta a fost 19 aprilie 2011.Eu am depus actele in 12 dec. 2009 . Sunt putin confuza: de ce banca nu m-a informat ca trebuie sa platesc dobanzile macar... de fiecare data cand mergeam la ei imi spuneau ca totul este o.k ca a preluat datoria asigurarea.Va rog sa imi spuneti daca nu achit suma ramasa in cont ,toate bancile nu imi vor da imprumut?
Va multumesc pentru raspunsul promt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit europe, credit ipotecar problema asigurari. paperboy paperboy Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu o problema legata de asigurarile de viata si imobil incheiate pentru un credit ipotecar la Credit Europe ... (vezi toată discuția)
Angajata băncii mi-a spus că dacă nu îmi fac asigurare de viață îmi crește dobânda la credit, e adevărat? eu nu vreau să mă asigur Zuza13 Zuza13 Dacă fac un credit de nevoi personale,eu neavând nici o proprietate pe numele meu,daca in caz de accident sau deces,sarcina de a continua sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Prima de asigurare anualã marian_chipu marian_chipu Bună ziua. În anul 2006 am făcut un împrumut și odată cu el am semnat și o poliță de asigurare. Neavând toți banii mereu am achitat ... (vezi toată discuția)