La ad gen a proprietarilor administratora a afirmat ca exista 130 milioane de lei fond de reparatii.
Noul comitet executiv ales a cautat oferte de furnizori de servicii pt o reparatie mai ampla a blocului.
Peste aprox o luna, administratora le spune celor din comitet ca banii nu mai sunt, intrucat s-au achitat datoriile la apa, inca din mandatul fostului presedinte, cu aprobarea acestuia si a cenzorei.
Noul comitet a hotarat ca s-a procedat ilegal, ca fondul de reparatii tb reconstituit si pus la banca, asa cum prevede legea. In acelasi timp a cerut o lista cu datornicii pe ultimii 3 ani, si cu datornicii pe mai mult de 3 ani pt a le trimite somatii inainte de a fi dati in judecata.
Administratora a retinut din incasari 80 milioane de lei fond de reparatii, pe care i-a oprit acasa si nu i-a depus de o luna de zile inca la banca.
La controlul pe care i l-a facut comitetul, nu a prezentat fisele furnizorilor (calculator defect), registrul de casa necompletat de 20 de zile, nu exista registru de inventar (desi a cumparat un program de contabilitate), registru pt fond reparatii, registru pentru penalitati, repartizate pe locatari, etc.
Contractul de mandat al cenzorei este pe durata nedeterminata.(?!), desi contractul de mandat se face pe perioada determinata, intre 1 si 2 ani. Am auzit ca poate fi si de maxim 4 ani.
Balanta activ-pasiv a cenzorei contine cifre neacoperite in bani (fondul de reparatii exista scriptic) si in acte doveditoare.Nu s-au achitat catre stat contributiile angajatorului pt salariile cenzorei, administratorei,presedintelui.
Comitetul a hotarat eliberarea din functie a cenzorei, urmand a-i trimite decizia prin posta cu confirmare de primire, intrucat cenzora i-a dat telefon presedintei ca pleaca in concediu; aceasta urmeaza sa plateasca in cazul in care se face vinovata penal.
In acelasi timp, pt ca posibilitatea de a gasi nereguli si mai mari in contabilitate este mare, s-a hotarat sa se angajeze un expert contabil pt verificarea actelor.
Intrebarile sunt:
1. Este bine ca vrem sa-i trimitem prin posta cenzorei decizia de eliberare din functie?
2.Cum ar trebui sa procedam cu banii pe care ii tine administratora acasa?
3. Ce altceva ar trebui sa mai facem? Mie mi se pare foarte grav ce se intampla, dar nu stiu exact cum ar trebui sa procedam.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ceapraga , utilizator
10:29, 20 Mai 2011