avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum imi pot reduce rata la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum imi pot reduce rata la banca?

Sunt bugetar.Am un credit de nevoi personale contractat anul trecut inainte de marea ciopartire cu peste 40%. Drept urmare imi e foarte greu sa ma descurc. Am plecat de la un salariu de peste 1800 cu rata de 700 si am ajuns undeva acum (dupa ce ni s-a dat inapoi 10% si dupa avansarea mea la alta treapta salariala) pana in 1300 RON cu aceeasi rata, insa cu alta putere de cumparare dupa cum stim toti. Timp de 6 luni banca mi-a redus rata la 50%, dar dupa asta nu vrea sa-mi calculeze rata in functie de venitul actual. Gradul maxim de indatorare admis la ei este de 35% din venitul din care se scad 200 RON. Deci 35% din cca. 1100.Ce se poate face? Ajutati-ma, va rog!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:27, 18 Mai 2011
o refinantare la alta banca sau si la asta, prelungiti perioada de rambursare astfel incat sa aveti rata jumatate din cat platiti acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire rata prima casa turelu turelu Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii despre situatia mea care este urmatoarea: Am contract pentru un apartament luat prin programul ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)
Se pune ipoteca pe un teren concesionat? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, 1. Daca vreau sa fac o refinantare si banca imi cere o garantie suplimentara, pot ipoteca un teren de 1000 mp concesionat pe care este o casa (ce ... (vezi toată discuția)