avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata maxima permisa de lege pentru concediu fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata maxima permisa de lege pentru concediu fara plata (noul Cod al muncii)

Conform noului Cod al muncii, care este perioada maxima care poate fi aprobata pentru concediu fara plata? Concret: o persoana se afla in concediu fara plata pe perioada 1.09.2010 - 31.08.2011 si i s-a comunicat ca la finalul acestei perioade ori isi da demisia, ori se prezinta la servici, noul Cod al muncii nu mai permite nici un fel de mentinere a contractului de munca (suspendare, concediu fara plata ori alta forma). Nu stiu daca are vreo importanta, dar mentionez ca persoana in cauza este salariata in sistemul bugetar. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:32, 18 Mai 2011
1. Nu exista niciun nou Cod al muncii , sunt doar modificari aduse celui vechi.

2. Codul muncii nu reglementeaza durata maxima a CFP, durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

3. Pentru sectorul bugetar sunt aplicabile dispozitiile HG nr.250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare (art.25).

4. La 31.08.2011 expira CFP-ul acordat, situatie in care salariatul trebuie sa se reintoarca la serviciu sau sa incerce sa-si prelungeasca CFP.
freeelis a scris:

Nu exista niciun nou Cod al muncii , sunt doar modificari aduse celui vechi.

Aveti dreptate, voiam sa zic "noile prevederi" ale Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada maxima intr-un an pentru care se poate lua concendiu fara plata? eu12345 eu12345 Buna ziua! Va rog frumos, spuneti-mi si mie care este perioada maxima, conform legii, pentru care se poate solicita concediu fara plata? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Personalul contractual isi poate suspenda cim pe o per de 3 ani ? rrobyfm rrobyfm Buna seara. Fac parte din personalul contractual al bugetarilor si as vrea sa-mi raspundeti daca imi pot suspenda CIM pentru o perioada mai mare, avand in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata (cfp) libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Sunt in concediu fara plata de aproape 3 saptamani . Precizez ca cererea pentru acordarea concediului , a fost facuta la solicitarea ... (vezi toată discuția)