Mama mea apare in evidentele casei de sanatate ca decedata!?!
Mama e pensionara in varsta de 80 ani si i se opresc din pensie bani pentru CAS.
Medicul de familie urmeaza sa-i impute banii pentru consultatii, analize, etc fiindca CANSB a refuzat platile catre cabinet pe acest an si poate si pe alti ani nu se stie sigur.
Mama trebuie acum sa dovedeasca CANSB ca traieste si i s-a cerut sa aduca adeverinta pe venituri de la ANAF sector1.
In anul 2008 mama a vandut o locuinta la tara pentru care notarul i-a calculat si virat impozit de 16%.
Ea a vandut o singura locuinta doar in 2008 ( la 3 ani dupa decesul sotului), nu e dezvoltator imobiliar si nici nu traieste din vanzarea de locuinte.
LA CASMB a fost anuntata sa aduca contractul de vanzare-cumparare al casei ca sa i se calculeze si sa plateasca 6,5% CAS si penalitati incepand cu 2008.Fara sa i se spuna ce temei legal are cererea lor, fara sa se emita vreun document scris.
Mama beneficiaza si de prevederile legiispeciale 189/2000 fiind deportata din Cadrilater- Bulgaria.
Va rog sa-mi spuneti daca e legal si ce trebuie facut.
Am citit legea 95/2006 si este foarte ambigua. Se poate interpreta ca trebuie sa plateasca fiind venit! Sunt curioasa daca a platit cineva asa ceva.
Multumesc pentru ajutor.
Pai aici e buba : ca prin expresia : "şi altor venituri care se supun impozitului pe venit," , unele case au introdus si venitul din vanzarea imobilelor , ca facand parte din titlul III cod fiscal .
Si va mai rog , daca aveti amabilitate , sa-mi mai explicati o data acea neconstitutionalitate ce inseamna .
in cazul mamei mele s-a aplicat cota pentru un venit minim pe economie cu toate ca a primt dividente de 3 lei. deci trebuia sa plateasca mai mult decat a primit, iar taxele trebuie sa fie proportionale cu ce ai incasat asta spune exceptia de neconstitutionalitate. Curtea Constitutionala insa nu da si o solutie celor de la Casa de Sanatate cum ar trebui sa calculeze iar ei calculeaza tot dupa vechea metodologie care E NECONSTITUTIONALA. sincer nu stiu ce sa iti zic despre faptul ca ar trebui sa platesti CASS la valoarea unui apartament...mi se pare grotesc de mult....X-(
Vanzare imobil
mirellapaun
in anul 2011 am fost asigurata la sanatate ca persoana fara venit,am platit contributie ianuarie-decembrie 2011 - 5,5% la salariul minim pe economie.in august ... (vezi toată discuția)