avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiunea

Buna ziua am cumparat o casa care avea terenul concesionat acuma concesiunea pe teren e pe numele meu pe 25 de ani si am platit-o 10 ani intrebarea mea este daca la sfarsitul contractului de concesiune voi deveni proprietar pe teren .P.S . nu pot sa cumpar terenul ca sa termin odata cu concesiunea aceasta. multumesc.:D
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 22:43, 19 Mai 2011
Trebuie sa urmariti regimul juridic al acelui teren. Sa vedeti daca este in proprietatea privata a statului sau in proprietatea publica a statului. Daca terenul este in proprietatea publica nu poate fi vandut, respectiv cumparat.Daca este in proprietatea privata a statului o eventuala vanzare nu se poate face decat in anumite conditii.
Analizati si actul de concesiune( cauze, conditii).

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren agafia.staicu agafia.staicu Buna ziua.Am o intrebare,la care cred ca sunteti cei mai informati pentru a-mi da un raspuns corect. In anul 1996 am obtinut(prin licitatie)un teren pe care ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Concesiunea unui teren : posibila si in domeniul privat ? sinnerclub sinnerclub Buna ziua. Dupa multe cautari, nu am reusit sa aflu daca vreun text legislativ in vigoare se opune concesionarii unui teren intre o persoana fizica si o ... (vezi toată discuția)