avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROPRIETAR TEREN DAU IN FOLOSINTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROPRIETAR TEREN DAU IN FOLOSINTA

societate comerciala , propritara a unui teren extravilan - pot sa dau in folosinta terenul unei peroane fizice spre a fi exploatat agricol?

trebuie sa am CAEN privind activitati agricole?

trebuie sa fac contract de arenda si sa-l inregistrez la primarie? sau merge cu un simplu comodat ?

sunt si alte demersuri pe care trebuie sa le fac eu ca societate sau persoana fizica ca beneficiar?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:21, 18 Mai 2011
Bună ziua,

Nu puteţi da în comodat terenul, pentru că societatea are scopuri economice.
Puteţi să îl daţi însă în arendă sau în închiriere.

Cu privire la codurile CAEN, ar trebui să a aveţi ca obiect de activitate, printre altele, închirierea de imobile (6820 - Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate).

Nu trebuie să aveţi ca obiect de activitate exploatare agricolă, pentru că societatea dv. nu realizează ea însăşi activităţi agricole.
pai nu se doreste nici arenda nici inchiriere

sefu zice ca persoana fizica sa faca o cerere pe care sa o abrobe firma si in baza cererii sa inceapa lucrarile agricole pe terenul nostru.

mie mi se pare aberant

in plus cred ca trebuie contract care ulterior sa fie inregistrat undeva la primaria din raza terenului . nu?
optiunea ar fi incheierea unui contract de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen arendare Florian_topo Florian_topo Buna ziua. O societate comerciala doreste sa arendeze un teren, codul caen principal al societati este 6810 Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere intre firme mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare, cand doua societati fac un contract de inchiriere sau de comodat, acesta trebuie declarat la finante????? multumesc (vezi toată discuția)
Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)