avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract de munca - societate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract de munca - societate lichidata!

sunt siderata de urmatoarea situatie: o agajata aflata in concediu ingrijire copil, afla la expirarea perioadei de 2 ani ca societatea la care fusese angajata a fost lichidata, printr-o hotarare ramasa definitiva cu o luna inainte de reintoarcerea sa la serviciu. Lichidatorul refuza sa ii dea vreo solutie cu privire la decizia de incetare a contractului sau de munca, motiv pentru care angajata este nevoita sa formuleze o actiune in constatare, prin care sa se constate ca a incetat relatia sa cu angajatorul. Actiunea este respinsa, culmea, in urma admiterii exceptiei lipsei capacitatii de exercitiu a lichidatorului!, exceptie invocata din oficiu, fara macar e fi fost pusa in discutie. in tot acest timp, fata nu se poate angaja, nu poate solicita ajutor de somaj, si nu poate beneficia de asigurari sociale. nu este asta o incalcare a dreptului contitutional la munca???? intrebare: exista vreo solutie???#-o
Cel mai recent răspuns: georgianagigi , utilizator 13:02, 20 Mai 2011
are deschisa calea actiunii in realizarea dreptului de a solicita eliberarerea deciziei de incetare a rap de munca cu motivele aferente, se poate angaja deoarece nu este interzisa concomitenta mai multor contracte de munca cu mai multi angajatori daca timpul si maniera de executie a naturii serviciului o permite
Cred ca este vorba despre obligatia de a face si nu de realizarea dreptului .... trebuia chemat in judecata angajatorul prin lichidator ...
exact asta am facut!
am chemat in judecata angajatorul prin lichidator si ITM-ul. mai bine va arat actiunea !


DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnata .........................., chem in judecata pe paratele S.C. .........., prin lichidatorul judiciar .............................. si INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA ..................., cu sediul in ........................ pentru ca, prin sentinta ce se veti pronunta, sa dispuneti:
1. constatarea incetarii contractului individual de munca nr. P1020257857/23.06.2006 incheiat intre subsemnata si parata S.C. .................., din motive ce tin de persoana angajatorului, cu incepere de la data de 19.02.2011;
2. sa fie obligate paratele sa imi achite contravaloarea indemnizatiei de somaj, incepand cu data de 19.02.2011 si pana la incheierea prezentului proces.
In fapt, incepand cu data de 04.06.2006 am fost angajata la S.C. ............................. in functia de vanzatoare, in baza contractului de munca nr. P1020257857/23.06.2006, fapt ce reiese din copia carnetului de munca seria M.M.F.E.S. nr. 3653850/31.03.2008 atasat prezentei.
La data de 07.04.2009 s-a dispus suspendarea contractului individual de munca, potrivit art. 51 lit. a din Codul Muncii , intrucat am intrat in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, ca urmare a faptului ca la data de 18.02.2009 am dat nastere minorei, .....................
Invederez instantei faptul ca, anterior incheierii concediului pentru cresterea copilului, prin sentinta comerciala nr. 30 pronuntata la data de 11.01.2011 de catre Tribunalul ..................... – Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ s-a dispus inchiderea procedurii insolventei paratei S.C. ..................... S.R.L. si radierea acesteia din registrul comertului, unde era inregistrata sub nr. ................., situatie in care nu a fost emisa o decizie de incetare a contractului meu de munca, conform prevederilor legale in vigoare.
In aceste conditii apreciez faptul ca in cauza sunt incidente dispozitiile art. 65 – 67 din Codul Muncii, conform carora salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor, ci de cea a angajatorului, beneficiaza de masuri active de combatere a somajului.
Avand in vederea considerentele mentionate mai sus, am fost nevoita sa promovez prezenta actiune pentru ca, in baza probelor ce vor fi administrate in cauza si a hotararii ce se va pronunta de instanta investita cu solutionarea litigiului, sa se procedeze la incetarea contractului de munca sus-mentionat din motive neimputabile subsemnatei, cu incepere de la data de 19.02.2011 si sa fie emisa o decizie, pe baza careia sa pot beneficia de indemnizatia de somaj, conform prevederilor legale in vigoare.
De asemenea solicit obligarea paratelor, in solidar, sa-mi achite contravaloarea indemnizatiei de somaj prevazuta de Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, de la data de 19.02.2011 si pana la incheierea prezentului proces.
In drept, imi intemeiez prezenta pe prevederile art. 65-67 Codul Muncii.
In dovedirea prezentei depun alaturat prezentei urmatoarele documente:
- copie C.I.;
- copie carnet de munca seria ............
- copie decizie nr. 30/11.01.2011 a Tribunalului ..........
- copie certificat de nastere al minorei, .............
In dovedirea prezentei inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri.
Depun copii de pe prezenta si actele doveditoare pentru a fi comunicate celor doua parate.

Data,
02.03.2011






DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ..............
Si solutia instantei care este ?
solutia instantei de pe portal.just.ro. : Admite excepţia lipsei claităţii de folosinţă a pârâtei SC DAC SERVICE SRL prin lichidator judiciar SC R& R Insolvenţă SRL şi, în consecinţă, respinge acţiunea ca fiind promovată în contradictoriu cu o persoană fără capacitate de folosinţă. Cu opinie separată a asistentului judiciar Marian Radu : Admite acţiunea

mentionez ca exceptia nu a fost pusa in discutie, si nici macar invocata ca atare in intampinare. daca vreti, va pot cita si intampinarea!!!!

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ContSters147374 ContSters147374 In urma unui concediu medical,societate mi-a dat o decizie de incet CIM cu o data in care eram in conc. med, insotita de un referat, un convocator, si un ... (vezi toată discuția)
Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de suspendare cim tomamirela tomamirela Buna ziua, exista un model de contestatie a deciziei de suspendare a CIM, sau ma puteti indruma cu continutul acestei contestatii? Temenul de depunere se ... (vezi toată discuția)