avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschidere proces in oras resedinta al angajatului sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschidere proces in oras resedinta al angajatului sau al angajatorului ?

Va salut!
Avem urmatoarea situatie: angajatul are resedinta in jud. X iar angajatorul este din jud. Y. Angajatul hotaraste sa deschida proces pe litigiu de munca impotriva societatii unde a activat. Procesul se va deschide in orasul de resedinta al angajatului sau in orasul de resedinta unde activeaza firma ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 18 Mai 2011
Instanta competenta este Tribunalul in a carui raza isi are resedinta salariatul.

In acest sens, art.284 alin.2 C.mun. prevede:
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)