avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale popriri / cerere compensari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

popriri / cerere compensari

Din 25 ianuarie am o cerere de rambursare TVA. La aceasta ora (am verificat la secretariarul ANAF) nici nu suntem macar programati pt control. Suma de recuperat este mai mare decat cea care trebuia sa o platim catre bugetul de stat. Pe site-ul ministerului de finante aparem ca si societate ce are datorii dar care are solicitare de compensare in curs de solutionare. Totusi, ieri ne-am trezit cu popriri pe cont in banca. Nu amintesc ce frumos a fost cu pleiada de CEC-uri la plata... Aveau voie cei de la finante sa instituie aceasta poprire?

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Au trecut totusi 5 luni de la termenul de 30 de zile stipulat de lege in care trebuiau sa efectueze controul. Chiar n-am nici-o vina. Zic eu...
Aveti urmatoarele posibilitati:
- contestatie la executare impotriva masurii popririi si sa solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea cererii de compensare
- actiune in contencios administrativ prin care solicitati obligarea ANAF la a va emite un raspuns la cererea de compensare, iar separat o cerere de suspendare a executarii pana la solutionarea cererii de compansare.

In orice caz aveti nevoie de avocat...
Contestatia imi lua timp. Intre timp am strans bani... si mai mult pt ca aveam CEC-uri la plata si nu stiu care dintre furnizori ma ierta. De dosar penal nu aveam chef. :) A fost interesant totusi sa adum un miliard (de lei vechi, evident).

Penalizar pentru tva-ul de recuperat pot cere?
Da, dar numai de la data expirarii termenului legal de solutionare a cererii de compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cautiune de la cec leona777 leona777 buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii se poate recupera o cautiune de 15.000 lei consemnata la CEC, stabilita de instanta ptr o suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Executare silita-cerere de suspendare ovidana ovidana In urma executarii silite, banca de unde eu si sotul meu (decedat ulterior) am avut un credit de nevoi personale, a vandut la licitatie casa in care am locuit. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont burceatraian burceatraian Buna ziua. Am o situatie mai delicata am desfasurat activitatea de taxi din 2004-2005 ca PFA iar din acel moment nu am stiut ca trebuie sa ma scot din evidenta ... (vezi toată discuția)