avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale popriri / cerere compensari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

popriri / cerere compensari

Din 25 ianuarie am o cerere de rambursare TVA. La aceasta ora (am verificat la secretariarul ANAF) nici nu suntem macar programati pt control. Suma de recuperat este mai mare decat cea care trebuia sa o platim catre bugetul de stat. Pe site-ul ministerului de finante aparem ca si societate ce are datorii dar care are solicitare de compensare in curs de solutionare. Totusi, ieri ne-am trezit cu popriri pe cont in banca. Nu amintesc ce frumos a fost cu pleiada de CEC-uri la plata... Aveau voie cei de la finante sa instituie aceasta poprire?

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Au trecut totusi 5 luni de la termenul de 30 de zile stipulat de lege in care trebuiau sa efectueze controul. Chiar n-am nici-o vina. Zic eu...
Aveti urmatoarele posibilitati:
- contestatie la executare impotriva masurii popririi si sa solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea cererii de compensare
- actiune in contencios administrativ prin care solicitati obligarea ANAF la a va emite un raspuns la cererea de compensare, iar separat o cerere de suspendare a executarii pana la solutionarea cererii de compansare.

In orice caz aveti nevoie de avocat...
Contestatia imi lua timp. Intre timp am strans bani... si mai mult pt ca aveam CEC-uri la plata si nu stiu care dintre furnizori ma ierta. De dosar penal nu aveam chef. :) A fost interesant totusi sa adum un miliard (de lei vechi, evident).

Penalizar pentru tva-ul de recuperat pot cere?
Da, dar numai de la data expirarii termenului legal de solutionare a cererii de compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prin care se compenseaza sumele de primit de la clienti cu datoriile mele fata de buget cristynam cristynam Buna ziua si multumesc pentru interes, Avem de incasat o suma frumusica, restanta, de la un client . ..Care este procedura prin care eu pot sa solicit ... (vezi toată discuția)
Poprire asiguratorie ContSters154162 ContSters154162 Impotriva masurii porpririi asiguratorii dispusa de administratia finantelor publice ce se poate face, ce cale de atac exista? Multumesc! :) (vezi toată discuția)
Plata in timpul executarii silite este o recunoastere de datorie? roroxana roroxana Buna! Daca in timpul exacutarii silite efectuez plata pentru a mi se debloca un cont care a fost poprit, inseamana ca am recunoscut ca aveam datoria ... (vezi toată discuția)