Buna
Sunt administratorul unei firme cu asociat unic, fara a fi eu asociat. Nu am contract de munca pentru functie, in schimb am o hotarare judecatoreasca cu inscriere la registrul comertului. Vreau sa renunt la functia de administrator. Ce pot face?Renuntarea este doar din partea mea, actionarul unic care m-a numit nu este de acord. Ce trebuie sa fac sa scap si cat costa chestia asta?
Cereti sa se convoce o "adunare" in care precizati ca nu mai doriti sa fiti administrator, totul in scris cu confirmare de primire. Apoi daca nu da curs dorintei d-voastra va duceti la registrul comertului si publicati pe depunere si mentionare de acte "demisia"d-voastra. Atentia, in aceasta procedura nu intra si descarcarea de gestiune. Aveti grija ce faceti cu actele de administrare pana la momentul demisiei.
stiu ca ceea ce am facut este prostie, dar cand esti prea bun si vrei sa ajuti, de obicei pici de prost.Nu stiu exact ce inseamna descarcarea de gestiune. eu am fost administrator doar cu numele. Deci sa inteleg ca prin publicare pe depunere si mentionare de acte se rezolva cu administrarea?
Sciptic, d-voastra veti figura inca la registrul comertului ca administrator pana cand asociatul unic va catadicsi sa faca actele necesare acestei modificari(numirii altui administrator).Dar legal, d-voastra nu mai raspundeti de aceasta societatea din clipa publicarii demisiei in monitorul oficial. Ca ati fost numai cu numele poate fi un adevar dar de operatiunile societatii efectuate sub mandatul d-voastra tot veti raspunde, Acum, ma rog, mai sunt semnaturile pe documente,etc.etc. Sunt mai multe lucruri care nu pot fi explicate aici pe larg.