Va rog sa imi transmiteti opinia dvoastra in legatura cu urmatoarele. Am luat decizia de a pleca din cadrul firmei in care am lucrat iar angajatorul a emis decizie de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. La data la care contractul de munca inceteaza in temeiul art 55 lit b) din codul muncii am primit o convocare din partea angajatorului , document inregistrat la angajator cu doua zile inainte de acest termen. Mentionez faptul ca decizia a fost emisa si inregistrata la angajator cu 7 zile lucratoare anterior primirii convocarii.
In ce conditii se emite convocarea, care sunt pasii si scopul acesteia?
Se poate dispune convocare dupa data la care contractul de munca inceteaza cu acordul partilor?
Angajatorul poate cere despagubirii ulterior emiterii deciziei de incetare a incheierii contractului de munca cu acordul partilor si a termenului inscris in decizie?
Art.55 lit.b C.mun. constituie temiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor .. pentru a se inceta raportul de munca in baza acestui articol este necesar doar o solicitarea din partea uneia dintre parti si nu de o convocare la comisia de disciplina.
Orice convocare prin care sunteti solicitat sa va prezentati la acea comisie nu va poate afecta , raportul dvs de munca a incetat ... puteti sa nu dati curs acelei convocari.