avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de afisare a contraventiilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de afisare a contraventiilor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca un proces verbal de afisarea a contraventiei poate sa fie inregistrat cu o zi inainte de a fi afisat la domiciliu? De exemplu, intr-un proces verbal de afisare care este inregistrat in data de 04.05.2011 se mentioneaza ca "in data de 05.05.2011 ne-am deplasat la sediul contravenientului..........".
Cel mai recent răspuns: inac , utilizator 15:17, 19 Mai 2011
Inregistrat in data de 04 ...unde?
Nu este nulitate absoluta,nici macar relativa,potrivit og 2/2001.Daca a fost un martor la afisarea acestui p.v.-art.27 din ordonanta-in data de 05,este perfect legal.Nu confundati data inregistrarii de catre agentul constatator la unitatea din care face parte cu data la care efectiv a avut loc afisarea.
Deci inregistrarea acestui pv a avut loc in data de 4,iar agentul constatator in mod corect mentioneaza in cuprinsul acestui pv ca s-a deplasat la domiciliul dvs.,in data de 5,unde in prezenta unui martor a procedat la afisarea comunicarii.

ART. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
andymaurul, utilizator
Procesul verbal de afisare este inregistrat la sediul unitatii agentului constatator in data de 04.05.2011. Cum poti sa inregistrezi ca ai facut o actiune, adica ca s-au deplasat pe data de 05.05.2011 (timpul este la trecut). Pe data de 04.05.2011 deplasarea nu a avut loc. Puteau sa scrie pe data de 04.05.2011 cand au inregistrat procesul verbal de afisare, ca "ne vom deplasa pe data de 05.05.2011 la sediul contravenientului, sau procesul verbal de afisare trebuia sa aiba data inregistrarii 05.05.2011, in ziua cand a avut loc deplasarea.
Si cine ne spune ca agentul constatator nu a scris in data de 5 ca s-a deplasat la domiciliul dvs.pentru afisare?Inregistrarea de care faceti vorbire este inregistrarea documentului,nu a actiunii in sine,pentru ca aceasta este procedura-sa fie inregistrat de unitatea din care face parte agentul constatator.De altfel,repet,aceasta nu reprezinta o abatere ,potrivit legii.S-a atins scopul cerut de textul legii,si anume faptul ca vi s-a adus la cunostinta in termen legal comunicarea.
Cred ca nu intelegeti cum s-au exprimat, au spus in data de 04.05, ca s-au deplasat in data de 05.05. Poti sa dai un numar de inregistrare, de exemplu in data de azi, in care sa mentionezi o actiune care s-a desfasurat anterior datei de azi. Asa mi se pare corect si sigur este corect. Nu vi se pare ca procesul verbal nu a fost afisat, ca exista suspiciuni privind deplasarea? Mie da, au gasit un numar de inregistrare liber in registrul lor in data de 04.05 si l-au pus pe acesta.
Apropo, martorul este coleg cu agentul constatator. O sa spuneti ca daca nu are atributii de control, nu este agent constatator, poate sa semneze ca martor, dar suspiciuni exista, nu?
Atunci,probabil ar fi trebuit sa afiseze procesul verbal pe gardul imobilului unde aveti domiciliul stabil.,iar ulterior sa-l inregistreze????

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca un proces verbal de afisarea a contraventiei poate sa fie inregistrat cu o zi inainte de a fi afisat la domiciliu? De exemplu, intr-un proces verbal de afisare care este inregistrat in data de 04.05.2011 se mentioneaza ca "in data de 05.05.2011 ne-am deplasat la sediul contravenientului..........".

Asta ati afirmat.De unde reiese ca au completat procesul verbal in data de 4?

Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Comunicare pv prin afisare plummy plummy Dragii mei, intr-o speta, s-a aplicat sanctiunea contraventionala unui contravenient din orasul X de catre IPJ orasul Y (in speta, depasirea vitezei legale ... (vezi toată discuția)
Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)