avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare PV prin afisare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare PV prin afisare

Dragii mei,
intr-o speta, s-a aplicat sanctiunea contraventionala unui contravenient din orasul X de catre IPJ orasul Y (in speta, depasirea vitezei legale in localitate si depasire pe linie continua). Permisul a fost suspendat si intre timp obtinut din nou. Contravenientul nu a semnat PV si nici nu l-a primit ulterior, asa ca atunci cand a venit prin posta, somatia pentru plata amenzii de la primaria localitatii sale de domiciliu X, insotita de PV de constatare a contraventiei, am facut contestatie, invocand necomunicarea PV in termenul legal de 30 de zile. Insa, surpriza. PV a fost comunicat prin afisare, si nu oricum, ci exact a doua zi, in sensul ca a fost intocmit azi si comunicat prin afisare maine. Stiu ca in art. 27 din ordonanta privind contraventiile nu este stabilita nicio ordine de preferinta intre cele 2 modalitati de comunicare, insa mi se pare cel putin interesant ca 1) agentul constatator prefera sa faca a doua zi un drum de 50 km dus si 50 km intors doar ca sa afiseze un PV cand avea la indemana modalitatea mai comoda si, de altfel, mai corecta, a expedierii prin posta, recomandat si 2) martorul asistent este tot din orasul Y, nicidecum din orasul X unde a avut loc afisarea. Inutil sa adaug ca afisarea nu s-a facut in fapt (contravenientul s-a deplasat la agentul constatator care a afirmat ca a afisat PV in avizier, in conditiile in care contravenientul locuieste la casa). As vrea sa stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, sau daca cunoasteti anumite norme in plus care reglementeaza comunicarea prin afisare. Momentan mi s-a admis proba testimoniala cu martorul asistent la afisare... Multumesc si o zi buna sa aveti!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
plummy, utilizator
Cel mai recent răspuns: plummy , utilizator 23:05, 21 Ianuarie 2010
practica asta am mai intalnit-o si e clar un abuz din partea politiei. puteti face plangere pentru marturie mincinoasa impotriva martorului si plangere impotriva politistului.

av Zaharia Fl
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Cunosc aceasta motivatie vis-a-vis de comunicarea prin afisare, insa parerea mea este ca ar trebui sa se faca efectiv, si nu sa stea politistul in birou, sa intocmeasca procesul - verbal de afisare si sa isi puna prietenul sa semneze... Cunosc bine cazul (contravenientul este varul meu si e mai rau de gura, stiu ca s-a certat cu agentul, motiv pentru care acesta s-a enervat si, pe sistemul "iti arat eu", a procedat asa). Stiu ca domiciliul martorului nu are importanta, dar totusi e "o coincidenta interesanta"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate, martor si agent constatator koleus koleus As dori sa va supun atentiei, aceasta anomalie dupa parerea mea, agentul constatator sa fie citatat si ca martor. Exista vreo reglementare in acest sens? Nu ... (vezi toată discuția)