avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs pentru ocuparea unei functii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs pentru ocuparea unei functii publice

Exista cineva care sa-mi poata spune din proprie experienta care este "corectitudinea" unui examen de ocupare a unei functii publice la un minister (in speta Ministerul Justitiei)? As vrea sa citesc parerile pro si contra ale celor care au participat la astfel de concursuri.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 1 Septembrie 2004
ce se scoate la concurs urmeaza o anumita rigoare ... mai rau e cu ce nu se scoate la concurs ...
Crezi? Legea obliga scoaterea la concurs (deci toate posturile se scot la concurs), dar asta nu iti garanteaza si corectitudinea acelui examen. Pot exista si posturi scoase la concurs pentru o anumita persoana....
stai linistita fata draga, iti spune cineva care lucreaza in acest minister. Chiar daca reusesti, ceea ce iti doresc, numai cu corectitudine si munca nu rezisti prea mult... cat de mari sunt compromisurile pe care esti dispusa sa le accepti ?
(in cazul in care imi era adresata replica...) Eu nu vreau sa dau concurs la acest minister, dar daca intr-o zi as face-o, si daca as intra (asa cum tu imi doresti...) nu as fi dispusa sa fac nici un compromis. Compromisurile sunt pentru oamenii slabi.
ma bucur sa aflu ca se discuta acest subiect. Am fost in situatia de a da examen la acest minister (chiar declarata admisa ca urmare a sustinerii tuturor probelor) si, pot sa spun ca, o mai mare "magarie" PE FATA ca acolo nu am vazut.
La un moment dat au fost scoase cateva posturi la concurs, pentru care si-au depus dosarele (cu plata taxei de inscriere) un numar de trei ori mai mare de candidati.
La inceputul primei probe (limba straina) dupa ce au fost citite subiectele, a intrat in sala o domnisoara (ODL) insotita de alta. Cea din urma era angajata MJ (si ulterior am aflat - secretara unei Doamne/Domnisoare Secretar de Stat) care s-a apropiat discret de Doamna de la personal, i-a soptit ceva si dupa aceea i-a aratat domnisoarei ODL unde sa se aseze. Examenul a inceput, bineinteles, nimeni n-a ripostat - cine poate sa riposteze atunci cand crede, spera, viseaza ca are o sansa, dupa facultate.
La inceputul celei de-a doua probe -proba de specialitate - domnisoara ODL a venit cu dosarul in mana si cu banii pentru taxa de inscriere, iar Doamna de la personal si-a pus semnatura pe dosar. (din cate stiu depunerea dosarului reprezinta o conditie pentru participare, fara de care nu poti incepe proba la un concurs).
Cea mai frumoasa faza a fost atunci cand au fost afisate cele doua liste pe usa MJ - prima lista cu cei inscrisi la concurs (in care domnisoara ODL nu figura) si a doua lista cu rezultatele la prima proba (in care figura domnisoara ODL).
In fine, dupa ultima proba - interviul - a fost afisata lista cu cei admisi (de doua ori mai multi decat locuri scoase la concurs), culmea fiind ca, candidatul care a luat cea mai mare nota la proba de specialitate era plasat pe ultimul loc, iar domnisoara ODL ( cu facultatea facuta la GH. Cristea) pe primul, bineinteles. Chiar daca eram de doua ori mai multi admisi, ni s-a spus ca MJ are nevoie de oameni pregatiti, astfel incat ne-au trimis in continuare la psihologic si la medical (care normal se fac in scopul angajarii) si pentru care tot am platit. La sfarsit cand toata lumea se comporta cu noi ca si cu viitori angajati (in mintea noastra nu mai exista nici un dubiu) ni s-a spus sa asteptam ca vom fi contactati telefonic pentru a ne anunta data la care vom incepe serviciul.
Au trecut saptamani, luni - n-am primit nici un telefon (nici eu, nici altii) Dupa numeroase audiente, si un memoriu catre SS mi s-a spus:" sa vedem ce putem face ..."
Fara sa treaca mai mult de 6 luni MJ organizeaza un alt concurs pentru numar mare de posturi de acelasi fel, iar la intrebarea "De ce nu ne contactati pe noi cei care dupa toate probele am fost admisi, avem deci un drept castigat si nu au trecut nici macar 6 luni" ni s-a raspuns "inscrieti-va la noul concurs pe care il organizam, poate veti intra"
Din surse din interior stiu ca acea domnisoara ODL este persoana favorita in secretariatul si biroul Doamnei/Domnisoarei SS si de la angajare se tot plimba prin "strainataturi" reprezentand MJ din Romania.

Acesta este Min JUSTITIEI asa ca gandeste-te bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare concurs post public Morera Morera Bună ziua, În urma cu o lună, aproximativ, am văzut un concurs pentru un post la un muzeu. M-am înscris, am trecut de proba dosarelor, la fel ca și ... (vezi toată discuția)
Post scos la concurs ContSters79307 ContSters79307 Azi, 06.04.2009 , intrand pe site-ul AJOFM , am vazut ca sunt 2 posturi scoase la concurs , in invatamant ( la o gradinita ) in speta un post de secretara ( cu ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare c_mar c_mar Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii ... (vezi toată discuția)