avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE DUBLATA ESTE POSIBILA ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE DUBLATA ESTE POSIBILA ?

Intr-o speta in care am solicitat evacuarea, parata a introdus in 2 zile diferite cerere de ordonanta presedintiala la aceeasi instanta, actiunea avand aceleasi parti si aceeasi speta. Instanta a admis ambele cereri si le/a trimis spre 2 complete diferite /
Este posibila o asa desfasurare ? Ce se intampla daca un complet da o solutie si al doilea complet o solutie contrara ?
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 17:41, 19 Mai 2011
Dupa cum spuneti nu pot fi admise doua cereri identice spre judecare fiind astfel in situatia prevazuta de art.163C.pr.civ.
(1) Nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante.
(2) Aceasta exceptie se va putea ridica de parti sau de judecator in orice stare a pricinii in fata instantelor de fond.
(3) Daca exceptia este primita, dosarul se va trimite instantei care a fost mai intai investita, iar in cazul cand pricinile se afla in judecata unor instante de grade deosebite la instanta cu grad mai inalt.
Invocati pe cale de exceptie actest lucru, daca primiti termen, cu citarea partilor.
ceea ce dvs ati prezentat,juridic vorbind, ne aflam in situatia de litispendenta.in acest caz,sesizati prima instanta de existenta acestei situatii.Va dispune masurile care se impun,conform art 163 c pr civ
Va aflati in situatia de litispendenta. Sesizati prima instanta care va disune in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de litispendenta WEO WEO Buna seara, rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenta mattilat mattilat Buna ziua! Am avut un proces pentru incalcarea limitei de viteza, am fost inregistrat cu 68 km/h in localitate, in timp ce urmam cursul fluent al traficului, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor anditaru anditaru se pot deschide 2 actiuni in instanta pt.marire pensie intretinere intr-o luna .a doua cerere a fost introdusa cu o zi inainte de darea solutiei in prima ... (vezi toată discuția)