avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

se pot deschide 2 actiuni in instanta pt.marire pensie intretinere intr-o luna .a doua cerere a fost introdusa cu o zi inainte de darea solutiei in prima cerere. s-a incalcat ceva ,este legal acest lucru?
De ce ati deschis a doua actiune pana nu s-a finalizat prima?
Nu eu am deschis actiunile ci fosta sotie a unui prieten.Acest lucru ma intriga si pe mine,deschiderea celei de a doua actiuni cu o zi inainte de solutionarea primei cereri.Paratul nu trebuia citat pt. ase prezenta la proces?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
anditaru, utilizator
Prietenul o sa plateasca pensia conform celei mai recente sentinte.
Se poate ridica exceptia de litispendenta.
Art. 163

(1)Nimeni nu poate fi chemat în judecată pentru aceeaşi cauză, acelaşi obiect şi de aceeaşi parte înaintea mai multor instanţe.

(2)Această excepţie se va putea ridica de părţi sau de judecător în orice stare a pricinii în faţa instanţelor de fond.

(3)Dacă excepţia este primită, dosarul se va trimite instanţei care a fost mai întâi învestită, iar în cazul când pricinile se află în judecata unor instanţe de grade deosebite, la instanţa cu grad mai înalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune dublata este posibila ? bukinst bukinst Intr-o speta in care am solicitat evacuarea, parata a introdus in 2 zile diferite cerere de ordonanta presedintiala la aceeasi instanta, actiunea avand ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenta mattilat mattilat Buna ziua! Am avut un proces pentru incalcarea limitei de viteza, am fost inregistrat cu 68 km/h in localitate, in timp ce urmam cursul fluent al traficului, ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenta WEO WEO Buna seara, rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)