se pot deschide 2 actiuni in instanta pt.marire pensie intretinere intr-o luna .a doua cerere a fost introdusa cu o zi inainte de darea solutiei in prima cerere. s-a incalcat ceva ,este legal acest lucru?
Nu eu am deschis actiunile ci fosta sotie a unui prieten.Acest lucru ma intriga si pe mine,deschiderea celei de a doua actiuni cu o zi inainte de solutionarea primei cereri.Paratul nu trebuia citat pt. ase prezenta la proces?
Se poate ridica exceptia de litispendenta.
Art. 163
(1)Nimeni nu poate fi chemat în judecată pentru aceeaşi cauză, acelaşi obiect şi de aceeaşi parte înaintea mai multor instanţe.
(2)Această excepţie se va putea ridica de părţi sau de judecător în orice stare a pricinii în faţa instanţelor de fond.
(3)Dacă excepţia este primită, dosarul se va trimite instanţei care a fost mai întâi învestită, iar în cazul când pricinile se află în judecata unor instanţe de grade deosebite, la instanţa cu grad mai înalt.
Exceptia de litispendenta
WEO
Buna seara,
rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)