avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... COMPENSARE DE SUME CU UN CLIENT AFLAT IN PROCEDURA DE ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

COMPENSARE DE SUME CU UN CLIENT AFLAT IN PROCEDURA DE INSOLVENTA

Avem un client care ne datoreaza o suma foarte mare de bani pt marfa pe care a achizitionat-o de la noi. Clientul este in procedura de insolventa din 2009.
In 2010 a mai cumparat marfa de la noi dar cu banii cash.
In 2011 se face un retur pe o marfa care a fost cumparata de la noi inaintea intrarii firmei in insolventa precum si marfa din 2010.
Deoarece sunt sanse foarte mari ca suma sa nu o mai putem recupera niciodata de la ei, am operat returul si am emis factura de retur pe facturile care au fost emise inainte de intrarea in insolventa astfel incat sa putem compensa cu datoria restanta (Cf L85/2006 art 52- procedura insolventei)
Ei au spus ca nu accepta astfel facuta factura si doresc ca pentru returul efectuat sa le furnizam o alta marfa.
in convorbirile pe care le avem telefonic ei nu iau in considerare suma restanta.
Va rog sa-mi spuneti daca se pot compensa aceste retururi din datoria veche sau cum se procedeaza.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:54, 23 Mai 2011

Va rog sa-mi spuneti daca se pot compensa aceste retururi din datoria veche sau cum se procedeaza.

NU se poate compensa returul cu datoria ! deoarece sumele supuse compensarii trebuie sa fie anterioare datei dechiderii procedurii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat- inregistrare carabela_anca carabela_anca O societate straina A vinde marfa unei societati B din Romania. Aceasta presteaza un serviciu unei societati C din Romania. Societatea A si societatea C sunt ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Penalitati uzina furnizare agent termic aflata in insolventa mircea77mihai mircea77mihai Buna seara, vă rog să mă lămuriți dacă uzina furnizoare de agent termic aflata in insolvență din anul 2016 mai poate calcula penalități la ... (vezi toată discuția)