avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.45 in aerul expirat

In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul expirat.Dupa care am mers la INML,pentru a mi se recolta probe de sange.
Intrebarea mea este care sunt sansele sa imi iasa sub 0.80 in sange,pentru ca stiu ca se inmulteste cu 2,am 1,78 in jurul a 87 de kg bausem 3-4 pahare de votca desigur combinate cu suc,incepusem sa beau cam de pe la ora 12:00 iar pe la ora 2:45 -3:00 m-am oprit si am inceput sa beau suc,nu prea mancasem mai nimic.
Nu am mai avut abateri pana acum si de fel nu sunt bautor,a fost o prostie din partea mea sa ma urc la volan,si merit sa fiu pedepsit,doresc un raspuns din partea celor care au trecut prin situatia mea,desigur daca se poate.
As dori sa stiu cat timp au stat pana au aflat rezultatul anchetei,si ce consecinte au avut de suportat(stiu ce spune legea in astfel de cazuri,in declaratie am scris ca am baut intre orele 3:50 - 4:30),dar ma gandesc daca nu am avut niciodata abateri si cand m-au oprit nu am opus nici un fel de rezistenta,este posibil sa imi suspende permisul doar pe 6 luni?.
Multumesc
:P am un prieten care a consumat 4 beri in 45 de minute, i-a fost sete mare! a fost oprit la 5 minute dupa ce a inghitit ultimul strop. 0,47 in aerul expirat, 0,9 prima recoltare, 0,7 a doua recoltare de sange. a scapat cu amenda administrativa si permisul suspendat 3 luni

prietenu asta a baut 2 litri de apa pana la spitalul de urgenta unde s-a efectuat recoltarea de sange, iar intre prima si a doua recoltare a mai baut 1,5 litri de apa si a urinat de 7 ori :))
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
stativ, utilizator
Baiat destept a stiut ce sa faca ca sa scape cu pedeapsa minima,eu nu am baut apa deloc, probabil imi va iesi peste 1 la mie in sange,de pe data de 12 nici acum nu mi au venit analizele, cu toate ca am achitat taxa aia la inml de 160 de ron sunt chemat pe data de 7 la udriste probabil vor sa imi mai ia o declaratie ceva, imi spunea un prieten ca daca mi a venit asa de repede citatia pentru a ma prezenta la politie nu mi a iesit peste 0.80 in sange dar cam greu de crezut,din cate stiu citatia iti vine mai repejor si daca ai 0.70 in sange si daca ai peste 0.80.
Acum cateva zile am primit analizele de la INML, iar la prima proba la sange mi-a iesit 0.80, iar la a doua proba cea recoltata la diferenta de app o ora mi-a iesit 0.60.Acum domnul politist care are dosarul meu a spus ca trebuie sa ma duc sa imi fac o recalculare,pt a putea determina alcoolemia exacta la ora 4:30 cand am fost oprit de politie,intrebarea mea este desigur daca stit.
1:Sunt sanse sa imi iasa alcoolemia sub 0.80 la recalculare,sau imi va iesi peste 0.80?
Multumesc
alcoolemia va fi mai mare de 0,8 ptr ca aceasta nu putea decit sa scada intre momentul opririi in trafic si momentul recoltarii.
Din cate am inteles vor face o medie intre 0.80 si 0.60 plus ce greutate am si ce am mancat,acum ei daca fac media asta normal ar trebui sa imi iasa 0.70 dar cine stie poate la ei ies mai mult.

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)