avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit venit vanzari apartamrnte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit venit vanzari apartamrnte

buna,
intrebare mea ar fi :
cum se calculeaza impozitul de venit in cazul vanzarii de apartamente cu caracter de continuitate de catre o persoana fizica
multumesc
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 13:55, 21 Mai 2011
buna seara
Din cate cunosc , obligatia persoanelor fizice care vand apartamente cu caracter de continuitate este sa devina platitori de tva , la depasirea cifrei de afaceri .
In ce priveste imp pe venit , nu stiu sa aiba obligatie ; achita impozitul pe transferul proprietatii din patrimoiniu personal si atat .
Cei care inchiriaza cu mai mult de 5 contracte au obligatie sa se autorizeze , dar cei care vand -nu .
Sa vedem ce parere au colegii ...
Multumesc pt.raspuns ,
da la notar s-a achitat .impozit de 3 % , s-a registrat ca platitor de TVA la atangerea plafonului de 119000lei.Dar apartamentele sunt vechi si s-au vandut in regim de scutire ref.laTVA.
este corect ce sustine d-na Staicu.
o persoana fizica neautorizata care realizeaza tranzactii imobiliare cu caracter de continuitate are obligatia de a se inregistra in scopuri tva la depasirea plafonului de 35.000 euro, insa nu are obligatia de a se autoriza si de a conduce contabilitate in partida simpla.
in aceste conditii, impozitul platit este cel reglementat de cap 8^1 din codul fiscal.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit in cazul vanzarii 7 apartamente vechi de pers.fizica ili47 ili47 Buna ,intrebarea nu se refera la TVA , la notar s-a achitat impozit pe fiecare imobil vandut, la Fisc mai are de platit impozit din motivul ca a vandut mai ... (vezi toată discuția)
Tva persoane fizice marmo marmo O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu pfa ca sa pot vinde mai multe apartamente? mariussa mariussa Am nevoie de ajutorul dvs.Sa va explic problemea mea. Sunt persoana fizica neautorizata care in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla o ... (vezi toată discuția)