buna,
intrebare mea ar fi :
cum se calculeaza impozitul de venit in cazul vanzarii de apartamente cu caracter de continuitate de catre o persoana fizica
multumesc
buna seara
Din cate cunosc , obligatia persoanelor fizice care vand apartamente cu caracter de continuitate este sa devina platitori de tva , la depasirea cifrei de afaceri .
In ce priveste imp pe venit , nu stiu sa aiba obligatie ; achita impozitul pe transferul proprietatii din patrimoiniu personal si atat .
Cei care inchiriaza cu mai mult de 5 contracte au obligatie sa se autorizeze , dar cei care vand -nu .
Sa vedem ce parere au colegii ...
Multumesc pt.raspuns ,
da la notar s-a achitat .impozit de 3 % , s-a registrat ca platitor de TVA la atangerea plafonului de 119000lei.Dar apartamentele sunt vechi si s-au vandut in regim de scutire ref.laTVA.
este corect ce sustine d-na Staicu.
o persoana fizica neautorizata care realizeaza tranzactii imobiliare cu caracter de continuitate are obligatia de a se inregistra in scopuri tva la depasirea plafonului de 35.000 euro, insa nu are obligatia de a se autoriza si de a conduce contabilitate in partida simpla.
in aceste conditii, impozitul platit este cel reglementat de cap 8^1 din codul fiscal.
Tva persoane fizice
marmo
O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ... (vezi toată discuția)