avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înlocuire reclamant într-un dosar de rãspundere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înlocuire reclamant într-un dosar de rãspundere civilã delictualã.

În cazul în care un decedatul este reclamant într-un dosar de răspundere de răspundere civilă delictuală cu solicitare de daune, menţionez reclamant, pentru ai lua locul în proces de către moştenitori este absolut necesară dezbaterea moştenirii? Se poate lua locul doar de către un moştenitor? Ce acte sunt necesare pentru ai lua locul în proces fără dezbaterea moştenirii fie de un moştenitor, fie de către ambii?
Se poate obține cumva de la starea civilă vreo adeverință în care să fie trecuți succesorii și care să fie folosită în instanță fără a mai fi necesară dezbaterea succesiunii fie în instanță fie la notar?

Va trebuie macar un certificat de calitate de mostenitor. Dezbaterea succesiunii nu e neaparat necesara insa e necesara verificarea faptului ca cel care continua actiunea in locul defunctului a preluat patrimoniul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spețã succesiune. georgescupaul georgescupaul Obiectul succesiunii îl constituie un apartament iar moştenitori sunt doar soţia şi un fiu. Apartamentul este dobândit în timpul căsătoriei şi are o ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)