avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict de interese in procesul de retrocedare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict de interese in procesul de retrocedare?

Buna ziua,
Va rog sa postati parerea dvs referitoare la urmatorul aspect/situatie:

In 2010, prin reducerea posturilor din administratie juristul X din Prefectura a fost dat afara (restructurat, etc).
Acest jurist X a avut si are o afinitate mai mult decit prieteneasca cu Primarul/Comisia locala de fond funciar din comuna Z.
Toate demersurile mele (adrese, reclamatii de tergiversare, cereri, audiente,etc) au fost formulate pentru Prefectura (Comisia Jud. de Fond funciar) de acest jurist.

In 2010, inclusiv Contestatia mea (la solutia de retrocedare a Comis Locale - comuna Z) adresata Comisiei judetene funciare a fost formulata si sustinuta in Comisie de acest jurist X.
In prezent ma aflu in stadiul de judecata/proces atit cu Comisia Locala funciara cit si cu Comisia Judeteana.

Nedumeria mea: Fostul jurist X pina in noiembrie 2010, este avocatul Comisiei locale funciare. (de la Prefectura, desi au trecut 4 termene, nu s-a prezentat nimeni).
Intrebare: Nu exista un conflict de interese (sau...etc) rezultat din faptul ca prezentul avocat isi apara practic solutia Contestatiei formulata de el? (cand era juristul Comis. Judetene funciare)


PS: Primaria comunei intr-o adresa-mi raspundea ca nu au fonduri/bani pt a angaja topometrist si 3-4 luni mai tirziu iata au fonduri pt a angaja avocat (fostul jurist din Prefectura, care "a legalizat"/supervizat multe nereguli/abuzuri ale Primarului)



Ca avocat, esti in conflict de interese ori de cate ori nu poti efectua apararea unui client la maxima ta capacitate din cauza unor probleme care tin chiar de situatia particulara a clientului.
Un exemplu de conflict de interese ar fi atunci cand clientul vrea sa actioneze in judecata un prieten al avocatului fara sa stie despre aceasta prietenie. In aceasta situatie avocatul trebuie sa refuze sa se angajeze.
Solutia este a Comisiei judetene, nu a juristului. El doar a propus-o. Comisia a votat-o. Nu vad de ce credeti ca exista conflict de interese mai ales pentru ca avocatul apara solutia pe care a sustinut-o si cand era angajatul Prefecturii.
Insa de ce doriti d-voastra sa nu mai sustina el apararea partii adverse am inteles. Din pacate pentru d-voastra e treaba dansilor sa-si aleaga aparatorul iar avocatul nu poate fi recuzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de fond funciar ContSters147428 ContSters147428 Buna ziua ! Cum se constitue comisia locala de fond funciar pentru constituirea dreptului de proprietate (legea 18/1991) ? Cum pot verifica componenta ... (vezi toată discuția)
Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. chemare in judecata Balaurul Balaurul Buna ziua; Va rog frumos o parere/sfat legat de urmatoarea problema: [i][b]Datele problemei:[/b][/i] s-a depus cerere pe legea 247/2005 prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)