In data de 3.05.2011 am fost implicata intr-un accident rutier fara victime.Persoana care m-a lovit conducea un autoturism neinmatriculat cu numere de la o alta masina .Politia a venit la fata locului , a facut fotografii ,ne-am dus impreuna la politie unde am dat declaratii.Politistul care ne-a luat declaratiile mi-a spus ca ma va suna peste cateva zile pentru procesul verbal.Pana ieri 18.05.2011 nu am fost contactata ceea ce m-a facut sa fac o vizita politistului care se ocupa de dosarul penal pentru a intra in posesia PV, care imi este solicitat de FPVS. Nu l-am primit pe motiv ca nu poate sa mi se dea un act dintr-un dosar penal .Ce pot face ? Cum sa procedez in continuare? Mi-ar fi necesare si fotografiile masinii avariate , tot pentru FPVS . Cum pot intra in posesia lor?
O sa va reparati autoturismul si o sa va constituiti parte civila vatamata in Dosarul penal ce a fost instrumentat faptuitorului. Dar trebuie sa cereti Nr. de dosar la care Dv. trebuie sa introduceti o plangere, prin care sa aratati prejudiciul cauzat de invinuit sau inculpat prin incalcarea Codului Rutier si a legii penale..Succes#-o
Politia trebuie sa va elibereze o autorizatie de reparatie ca sa puteti introduce masina in service daca doriti sa o reparati inainte de terminarea procesului, care va dura oricum mult din cauza aglomerarii instantelor. Platiti reparatia si apoi va recuperati banii de la FPVS iar acesta de la vinovat dupa ce se va termina procesul. PV nu vi-l poate da politia pana nu se termina cercetarile dar un exemplar din pozele care s-au facut la accident va poate da. Faceti o cerere catre comandantul poltiei in care sa aratati pt ce va trebuiesc. Eventual sa va dea o adresa de la FPVS in care sa arate acest lucru.
Pentru a scurta din timpul birocratic, urmati sfatul d-lui @Manole Dumitru solicitand in scris politiei, detaliile indicate, mentionand si faptul ca va constituiti ca parte civila cu pretentii de despagubiri pentru daune.