avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV constatare accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV constatare accident rutier

Va rog sa imi spuneti in cate zile de la accident trebuie sa primesc pv-ul de constatare din urma unui accident rutier soldat cu raniti? Am facut sesizare la Politia Rutiera Bucuresti si dupa 120 de zile am primit raspuns ca trebuie sa revin la ei cu un reminder pt solicitare. am masina de 3 luni in garaj si nu o pot duce la service, deoarece imi solicita acest PV.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: corban , utilizator 09:19, 2 Octombrie 2017
Probabil este nevoie de intocmirea unei expertize tehnice judiciare in specialitatea auto si probabil o expertiza tehnica a masinii pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs evenimentul rutier soldat cu victime. Dosarul de cercetare este sub incidenta penala. Se stie ca fara PV nu puteti repara masina, care trebuie tinuta la dispozitia expertului.
Fondurile aflate la dispozitia parchetului/ politiei sunt limitate si poate fi un motiv pentru amanarea expertizei.
Puteti sesiza Inspectorul sef al muncipiului Buc. si intreba de stadiul cercetarii evenimentului produs.
Fiind vorba de un accident cu victime s-a deschis un dosar penal. In cazul in care se va efectua o expertiza tehnica este bine ca autoturismul sa fie prezentat in stare avariata. Presupun ca s-au facut fotografii cu ocazia cercetarii la fata locului de catre organele de politie. Daca doriti sa reparati autoturismul va trebuie o autorizatie de reparatie eliberata de politie. Mergeti si solicitati-o.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pt raspuns. Dar putem sa o reparam daca va trebui supusa unei expertize tehnice? De la service ni s-a spus ca avem nevoie si de acel proces verbal de constatare pt dosarul de dauna.
Daca pentru emiterea PV de catre politia rutiera se face expertiza tehnica a masinii nu veti primiti autorizatie de reparatie pana nu se pronunta expertul.
Multumesc! Sper sa se clarifice repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului ionut196 ionut196 Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)