avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea concursului intr-o unitate bugetara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea concursului intr-o unitate bugetara

Intr- o scoala se reduce un post de secretara dar se infiinteaza un post de contabil.Secretara concediata are studiile necesare pentru ocuparea postului de contabil.Este obligatoriu sa ocupe postul prin concurs? Se aplica "art. 67 din Codul Muncii-Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil."?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:50, 22 Mai 2011
Nu este obligatoriu, dar poate sa participe la concursul organizat pentru ocuparea functiei de contabil.
este legal sa se incadreze direct secretara pe post de contabil fara concurs?
Angajarile in sectorul bugetar se fac fie prin concurs , fie prin examen ... prin urmare, trebuie sa fie organizat un concurs pentru ocuparea acelui post.
Eu sunt de parere ca nu este obligatoriu concursul in acest caz. Daca postul de secretar se reduce, titularului i se pot oferi ca alternativa la concediere posturile vacante, printre ele si cel nou infiintat de contabil (daca se infiinteaza cu aceeasi data cu care se desfiinteaza postul de secretar).
Atata timp cat indeplineste conditiile de studii si nu se se cere vechime in specialitate, poate deveni contabil debutant...
Ca sa poata ocupa postul prin concurs trebuie sa se incadreze in limita de 15% vacantate sau sa astepte ca guvernul sa emita o ordonanta prin care sa aprobe scoaterea la concurs ca post unic, adica la anul si la multi ani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post activ, blocat sau desfiintat? Radamante Radamante 1. Un anagajator bugetar are angajat o persoana pe postul de administrator de patrimoniu. 2. Persoana respectiva se pensioneaza, iar atributiile sale, ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca... cu concurs sau fara concurs?? alessiaionescu alessiaionescu Sunt angajata pe perioada determinata pe un post de muncitor tr. III. La un liceu. In luna ianuarie 2014, secretarul s-a pensionat la limita de varsta, postul ... (vezi toată discuția)
Promovare mosneag gabriela mosneag gabriela Am terminat in 2009 facultatea de stiinte juridice si administrative Brasov in specializarea administratie publica,in prezent sunt angajata in cadrul unui ... (vezi toată discuția)