avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... OPC Bucuresti nu mai vrea sa rezolve nimic!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

OPC Bucuresti nu mai vrea sa rezolve nimic!

Am cumparat acum o luna un produs pe care in utilizare am realizat ca am dat banii degeaba, e necorespunzator total. Am fost la magazin sa-l returnez la citeva zile de la cumparare si patronul mi-a spus sa imi aleg altceva din magazin. Am refuzat cerind banii inapoi. Nu a dorit.
Atunci am facut reclamatie la OPC BUCURESTI si acestia imi raspund ca nu am cum sa dovedesc ca am cumparat produsul din acel magazin deoarece nu mi s-a dat bon de casa, de factura nici atit.... Adica au facut pina aici doua ilegalitati cei de la magazin si OPC le tine hangul. Unde sa ma adresez pentru a capata banii inapoi?
Daca vor, pot verifica in stocurile de intrare a marfii numarul produsului meu si se vede ca de acolo l-am luat, basca ca patronul va si recunoaste. Cit eram in acel magazin am descoperit ca se vind ILEGAL, in magazin de cu totul alt profit, la tejghea, etnobotanice.
vreau sa-mi recuperez banii, unde sa ma adresez mai sus de OPC bucuresti care se vede treaba refuza sa munceasca dar salariile le iau.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 07:57, 24 Mai 2011
Stimate domn, in atributiile OPC-lui nu intra controlul stocului de marfa ca prin acesta sa se faca dovada ca d-voastra ati achizitionat de acolo vreun produs. Mai mult si d-voastra aveati obligatia legala sa cereti un bon fiscal si sa-l pastrati cel putin pana la iesirea din magazin. Nu mai zic ca, pentru eventualele probleme care puteau aparea ulterior trebuia oricum sa-l pastrati. Prima dovada cu care incriminati pe cineva la OPC si oriunde este sa dovediti ca ati cumparat acel produs de la agentul economic X. Ori tocmai acest lucru va lipseste! Corect ce a facut OPC-ul!
Stimata doamna, nu ma intereseaza deloc raspunsurile dvs. la subiectele mele.
Astept alte opinii.
Mergeti la Garda Financiara si reclamati faptul ca pentru produsul cumparat nu ati primit bon fiscal.
Dupa ce operatorul este sanctionat de Garda Financiara puteti face reclamatie la OPC in baza copiei de la pvcc-ul intocmit de catre reprezentantul de la GF.( asta daca ei constata faptul ca produsul cand a fost vandut nu a fost insotit de bonul fiscal.)
In concluzie domnul Cristea are dreptate si va ramane decat varianta propusa de mine sa rezolvati aceasta problema.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
ContSters158230, utilizator
Voi telefona azi la OPC si voi vorbi cu comisarul de serviciu. In trecut dumnealor sanctionau lipsa bonului fiscal la cumparare, nu stiu ce s-a schimbat, daca s-a schimbat, voi afla.
Pentru a beneficia si altii de experienta aceasta, voi scrie ce mi s-a comunicat, pe forum.
Poate si politia interveni pentru vinzarea de etnobotanice fara autorizatie, la fel fara bon, pe sub tejghea, in magazin de cu totul alt profil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumire auchan kuraudiu kuraudiu buna! am cumparat luni 15,11,10 un rucsac pt laptop din auchan cu 101 lei! la casa am intrebat daca pot sa-l returnez in caz ca nu mi se potriveste; mi s-a ... (vezi toată discuția)
Returnarea produsului neconform si recuperarea banilor. boghea boghea Poate ma ajutati sa-mi recuperez banii dati pe niste huse auto achizitionate prin comanda dintr-un magazin. Am facut comanda in magazin pentru huse ... (vezi toată discuția)
Pantofi stricati dupa doua luni OrasanCarmen OrasanCarmen Am cumparat in urma cu aproape 2 luni o pereche de pantofi de la un magazin micut pt care am primit bon dar nu si certificat de garantie. Tocul de la un pantof ... (vezi toată discuția)