avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... IDENTITATE FALSA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

IDENTITATE FALSA

Daca un diriginte trimite in locul unui elev pe o alta persoana sa sustina teze,lucrari de control,etc.pentru a putea promova elevul ce munceste in strainatate ,de ce sanctiune e pasibil?Se incadreaza in infractiunea de fals de identitate,respectiv profesorul indus in eroare poate fi asimilat organelor/unitatilor din art.145?In acest caz infractiune a e comisa de persoana ce nu are calitatea de elev,insa trimisa fiind de catre dirigintele elevului adevarat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters173837, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:42, 22 Mai 2011
da nu credem .
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
doradragan, utilizator
@emma_woodhouse
Imi cer scuze, nu vroiam sa sugerez ca dumneavoastra ganditi absurd, ci ca e absurd a introduce legea penala in functionarea de zi cu zi a scolilor.

Sustin ca 99% din situatiile din invatamantul preuniversitar nu au consecinte juridice, prin urmare exced jurisdictiei penale. Sunt de acord ca absolvirea bacalaureatului de exemplu are ca efect nasterea unor drepturi garantate de lege (in special posibilitatea admiterii in invatamantul superior), dar simplele teze si prezente la ora nu au asemenea statut. Din acest motiv, cazul prezentat nu este fals privind identitatea.

In al doilea rand, nu am auzit vreodata de lucrari sau extemporale declarate nule, acestea nu sunt acte juridice deci nu putem vorbi de nulitate.

@elie
Nu vad cu ce ar fi mai buna scoala romaneasca daca Parchetul si-ar putea oricand baga nasul in ce fac si cum fac profesorii si elevii. Deciziile scolare sunt de natura administrativa si nu pot fi contestate in justitie (incercati dvs sa contestati o nota in instanta). Sper ca nu doriti ca elevul care isi insulta profesorul sa fie urmarit pentru ofensa adusa autoritatii, nici ca elevul care deformeaza adevarul in fata profesorului sa fie urmarit pentru infractiunea de fals in declaratii.

Si nu sustin asta ca asa vreau eu, asa spune legea. Din moment ce nu exista consecinte juridice ale prezentei respectivului elev, nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii. Credeti-ma, niciun parinte nu si-ar da copilul cu inima usoara la scoala daca ar sti ca la orice nazbatie va interveni Parchetul.

Fara legatura cu aspectul juridic, mi se pare ca va grabiti sa judecati: cu ce va deranjeaza ca cineva plecat la munca isi continua intr-un fel studiile? Exista familii care nu au de nici unele si cel mai tanar membru a plecat la munca, nu vad care este problema daca dirigintele considera ca respectivul MERITA sa aiba si o diploma, dincolo de faptul ca s-a rupt de mediul natal din necesitate? Daca vreti ca profesorii sa fie apropiati de elevi, trebuie sa le acordati si oa anumita marja de manevra.

Asadar, cu ce va deranjeaza de fapt situatia, de va intitulati 'vatamata'? Cu ce ati fost vatamata?
@euamrian, aveti o gandire foarte ..permisiva.Desi argumentele de ordin juridic ar putea fi pertinente , totusi, cum vi se pare faptul ca persoana care s-a prezentat in locul elevului la teze , nu este de fapt elev, asa inteleg din expunerea lui@elie.Nu este elev deloc, nu doar ca nu este elevul acelei scoli
In afara de asta, nu pot fi de acord ca ar trebui sa privim cu intelegere o astfel de situatie.Nu contest ca elevul acela ar putea fi unul merituos si nici ca saracia l-ar fi pus in situatia de a munci, dar oare este in regula sa ne substituim alta persoana ? teza aceea o considerati perfect legala? In opinia mea este anulabila, indiferent ca a primit nota zece.Notele de la scoala ar trebui sa fie rezultatul muncii elevului , nu poate fi evaluat ,,Popescu" in locul lui ,,Ionescu".Fiindca este inechitabil ca Ionescu , cel care nu putea fi simultan si iun Spania si in Romania, sa promoveze anul scolar , cot la cot cu cei care chiar au ,,transpirat: putin pentru a obtine rezultate scolare cel putin egale cu ale lui.
Este vorba despre increderea in corectitudinea si in adevarul acestor evaluari , despre credibilitatea unor institutii de invatamant si de ce nu, a unui sistem intreg ,despre care ne tot plangem ca e corupt , coruptibil si ca functionaeaza anapoda.Ziceti dvs. ca e o problema minora? Poate,dar sa nu ne mai surprinda de ajung ,,in varf" oameni care nu-su merita locul, care sunt incompetenti,care decid soarta altora.
Cam atat, in rest, nu pot decat sa va respect opinia fiindca este dreptul dvs. liber la opinie:)
ELIE a scris:

.. e plina tara de infractori,..daca judeca totul in defavoarea celor vatamati.., cate astfel de falsuri se comit la nivel de institutii..,cu aprobarea.. De aceea avem o tara de..capsunari sau someri,si totusi..lasam totul la aprecierea..ca deh..acestia cu siguranta vor lua masuri..doar incaseaza si ei miile de euro,..(ca nu-l duce mai mult capul)..?!!!
Macar satisfaceti-mi curiozitatea,.. imi pare rau ca am avut catusi de putina incredere in justitia romana.. daca asa se interpreteaza legile ,inclin sa cred ca e mai bine sa inchizi ochii la ilegalitatile pe care le vezi,decat sa le sesizezi organelor abilitate,care in final te vor scoate vinovat tot pe tine..cel care ai vrut sa lupti.. pentru pareri.
Mai bine sa inchizi ochii la ilegalitatile pe care le vezi, decat sa ai orbul gainii si le sesizezi organelor abilitate pentru pareri ce "nu ne privesc direct", Asta se si face stimati utilizatori, acolo se duc bani nostrii. De ce sa scoatem ochii corbului .., care traieste mai mult ca noi privind legile naturii ce au decis deja. Va rog stept pareri si la cele scrise de mine ca "nefondate". Multumesc si respect pentru opinia dvs.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters206252, utilizator
Nu am fost vatamata ,ci doar mintita.Asadar e ceva foarte moral si legal ca oricine nu poate sa se prezinte la scoala sa-si trimita rude sau prieteni la teze...sau de ce nu....sa fie din oficiu promovati fara ca profesorul sa-i fi vazut vreodata la fata.....?!!!!!
Si asta nu un singur semestru ,ci 4 ani!!!

Alte discuții în legătură

Substituire de persoana ionmircea ionmircea Am urmatoarea problema: Predau la o clasa de seral, iar unul dintre elevii mei nu a frecventat cursurile de cand a inceput anul scolar. Ieri seara, in sala de ... (vezi toată discuția)
Dilema nicki nicki Problema mea este urmatoarea: Sunt profesor, iar la una din clasele la care am predat, dirigintele, fara a avea acordul meu verbal sau scris, inainte de ... (vezi toată discuția)
A fost comisa vreo infractiune? Lauramoro Lauramoro Buna ziua, Va prezint pe scurt problema:un director de scoala obliga profesorii unei clase sa promoveze toti elevii, indiferent de numarul de absente sau de ... (vezi toată discuția)